Gå til innhald

Herre over dødens makt.

april 8, 2012

Eg er nettopp komen heim frå midnattsgudsteneste saman med Sunniva. I år var det for første gongen eg kan hugsa så vindstille at alle stearinlysa haldt fram med å lysa ute på kyrkjegarden. Me stod i ein stor ring mellom gravene og song «Deg være ære, Herre over dødens makt, medan fullmånen lyste stor og øm bak dei framleis nakne vintertrea, og då me seinare reiste heim var himmelen høg og klar over landskapet som er i ferd med å vakna til ny vår.

Som alltid var det stemningsfullt når presten etter ein klagande saksofonsolo: ,Nobody knows the trouble I`ve seen,nobody knows my sorrow, kom inn med det tende kristuslyset i ei mørklagd kyrkje og forkynte: «Kristus er oppstanden», og alle etterkvart fekk tend sitt stearinlys. Levande lys har eit venleg og forsonande skjær og gjer alle dei bare ansikta glødande og varme.

Eg elskar å høyra Sunniva synga, ho har så varm fin stemme og det stryk over noko langt inne i meg, heilt objektiv er eg ikkje som mor, det innrømmer eg. «Go down, Moses, way sown i Egypts land. Tell old pharaoh to let my people go.»

Etter fin dramaoppvisning og lysbilete på stort lerret framme i koret, vart altarlysa tende og folk vart inviterte fram til alterringen framme i koret for å ta del i nattverden. Medan det gjekk ein jamn straum av menneske fram vart det sunge lovsongar. Det var så fint.

Og nå er fem påskeegg fylde etter alle kunstens reglar og gøymde i stova. Det går mot natt.

Heidi

One Comment
  1. Scylla permalink

    Låter magiskt. Något jag saknar i mitt liv vilket jag – som du vet – sörjer.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: