Gå til innhald

Tørke, kriminalitet og hetebølge

juli 17, 2012

Eg veit ikkje om det er dårleg gjort å bruka denne overskrifta i forhold til kva ver eg veit de har heime, men i dag overhøyrte eg ein samtale i frokostromet der dei sa at store deler av USA er i fare for å bli utsett for skikkeleg tørke, og at deler av avlingane står i fare fordi det i store delar av landet har regna alt for lite dei siste tre åra. Varmen var og eit samtaleemne i frokostsalen. Dei melder over førti grader i dag og, og på verkartet var det store røde bokstavar som stava HOT med raud skrift og gule flammar rundt.

Den vesle runde dama som jobba i resepsjonen ønska oss ein god dag og sa it`s gonna be REEEEALY hot. Ho forklarte at heten blir så merkbar i dette området fordi luftfuktigheten er så høg. Førti grader i Texas, der ho hadde ei dotter, kjendest som tretti her. Dersom ein hang våte klær ute på klessnora ein verkeleg varm dag ville dei framleis vera fuktige når ein tok dei inn om kvelden. Eg spurde om det var varmt å jobba slike dagar og ho sa at det var veldig varmt når ho måtte jobba utanfor airconditionsona. I tillegg kan eg fortelja at dei som jobbar her må gå i svarte langbukser, kvite skjorter og svarte vestar. Sånne uniformar der ei skjorte skal stappast ned i ei langbukse er veldig populære her, både i butikkar og andre plassar. Takk og lov for at eg sannsynligvis aldri kjem til å oppleva at nokon krever at eg skal kle meg på den måten…

Og i tillegg til det eg skreiv i går om eit litt shabby nabolag; kjærasten min spurde om eg hadde lese infopermen. Det hadde eg ikkje. Eg er ofte like dårleg på å lesa infopermar som bruksrettleiingar. Der var det nemleg ei heil side om security. Det står det at ein alltid må ha på sikkerheitslenka på døra. Dersom nokon bankar på må ein kikka gjennom kikkholet i døra, og så opna døra på gløtt med lenka på. Dersom personen ute seier at han eller ho kjem frå hotellet må du ringa og sjekka med resepsjonen om det stemmer. Før ein går ut av utgangsdøra må ein sjå seg godt for om ein ser noko mistenkjeleg, og om du ser noko skummelt må du straks ringa respesjonen. Ein blir anbefalt å ikkje gå med dyre smykker eller visa fram pengar offentleg… Ja, ja… Kanskje like godt at eg ikkje la ut til fots i går med lommeboka i handa for å finna ein plass ein kunne kjøpa epler eller micromat…

I dag skal me til Amish-land. Eg får satsa på at det er litt tryggare der. Eg lurer på om me får noko befatning med Amish-folket. Det skal visstnok vera både museum og amishbutikkar der. Dilemmaet blir sjølvsagt at desse menneska verken spelar teater eller bur i dyrehage… Dei har bare veld ein veldig spesiell livsstil og har krav på både respekt og privatliv.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: