Gå til innhald

Sommarnatta ved Løkken

juni 27, 2013

Somarnatt Løkken

såg omtrent slik ut den kvelden me var på fotosafari. I dag regnar det ikkje, det er framleis grått, men i horisonten er det ei tydeleg stripe med lys. Det blir ein bra dag dette og. Son min og far hans er på sykkeltur til Løkken. Sonen iført sykkelbukse, kompresjonstrøye, sykkeljakke, sykkelsko og hjelm med kamera. Far hans iført dongeribukse, sandalar, ruskinnsjakke og rutete caps. Dei kjem vel fram begge to, vil eg håpa og tru. I stova lever dei det late liv med bøker i sofaen medan mopsen Oscar øver seg på eit spel for hundar, som i følge reklamen skal utvida intelligensen deira. Mannen på dyrebutikken hadde ledd høgt og hjarteleg då han høyrde at spelet skulle vera til ein mops. Han gjekk vel så langt som til å reisa tvil om korvidt ein mops nokonsinne ville klara å løysa level to. Nå skal det motbevisast. Oscar trener relativt konsentrert med å flytta på små gule skåler som står opp ned, for å finna godbitar. Grunnen til dette innlegget var eigentleg at eg ville dela eit av dikta i den nye Benny Andersen- diktboka mi…

 

Sommerdag

Levende blomster

døde vårfluevinger

glider frem ad åen.

 

Solen er standset

foran en syngende lærke.

 

Hvidtjørnen dypper en gren i vandet

ridser en kølvandsstribe

ind i fremtiden.

Benny Andersen

Heidi regnjakke Hjørring

løvetann 2

 

Heidi

 

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: