Skip to content

Hotell Dagmar

oktober 9, 2013

10166182563_25c3616a3e

Slik ser Ribe ut i morgonlyset. Er det ikkje ein nydeleg by? Eg må innrømma at eg ikkje var der då biletet vart teke, dei hadde veldig gode senger her på hotellet…

Då Leif fylde femti år, haldt Odd Christian tale, og sa at han i vaksen alder hadde forstått at overnattingane var den staden me kneip inn pengar på feriebudsjettet. Det er heilt sikkert sant. Då me i si tid reiste rundt i Europa med ein caravelle full av halvskitne glade ungar, overnatta me delvis i lavvo, delvis på sovesalar på ungdomsherberge og delvis på veldig billige hotell. Me er derfor ikkje veldig bortskjemde i hotellvegen, og let oss fort imponera over behagelege senger, tjukke badehandkle og ventande tøfler. Det siste opplevde me for første gongen her på hotell Dagmar, men me har så langt ikkje teke dei i bruk, og om ein halvtime sjekkar me ut.

Frokostsalen var gammal og fin. Då eg såg «drammebordet», forstod eg at nå var eg i Danmark. På sida av drammen var det eit glasskap med «Folkeskolens sangbog i tilfelle me skulle få lyst til å synga salmar til Drammen. Som den gode sørvestlending eg er starta eg ikkje dagen med ein «Morgenbitter», det gjorde heller ikkje sjåføren min.

image

I frokostsalen var det dannet stemning. Dei fleste gjestene såg ut til å vera ektepar på vår alder eller eldre. Konversasjonen var låg og mest ikkje til å høyra for dei av oss som liker å ta inn hørselsinntrykk til frokosten… Men eg høyrde dei diskuterte litteratur på eit av naboborda. Og så var det sjølvsagt aviser til frokosten. Det er jo spennande å lesa kva danskane skriv om Norge etter stortingsvalet. I følge denne avisa skal me få billigare spiritus, og det skal blive sjovere at være nordman…

image

 

Frokosten var forresten veldig god, utvalet var ikkje kjempestort, men bestod av veldig gode ting, det var masse frukt, ferskt brød, dansk rugbrød, kjøttpålegg, gode ostar og masse frukt.

 

 

 

 

 

 

image

 

Giv mig i dag mit brød at smørre
mykt og varmt skal smørrets solskin
møde brødets dybe mørke.

Det er disse ting vi lever af,
gult smør,
svart brød
og kærlighet

Benny Andersen (Sitert etter minnet)

Nå skal me få med oss Ribe domkirke før me reiser vidare.  Jane har anbefalt meg å stikka innom eit lite bageri like ved domkirka før me reiser vidare, så det må me prøva å finna.

Heilt til slutt i dag eit lite sitat frå «Den indre rytmen», som er den åndelige treningsboka vår for tida. Dette synest eg er klokt sagt:

Et elsket menneske vil elske, og et menneske som får omsorg viser omsorg.
Utfordringen er ikke å prøve å elske andre mennesker, men å finne en indre kilde man kan øse kjærlighet fra.

Charles Ringma.

Nå er det rydding og utsjekk, så får me se kor bilhjula trillar hen i dag.

Heidi

 

 

From → Mat, Reiser, Tru, Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: