Skip to content

Oversikter og titlar

oktober 18, 2013

oversiktsbilete fra Ribe

Dette er eit flott bilete av Ribe sett frå lufta, nå skal det seiast at eg sjølv aldri våga meg opp på dette utsiktspunktet, men ein har då fått sjå bileta. Nå har eg brukt denne dagen til å laga ein endeleg variant av det som skal bli den nye diktsamlinga mi. Kanskje eg rett og slett er i hamn med tekstane. Det kjennest rart. Diktsamlinga er på ein måte ein oversikt over ting eg har tenkt og opplevd viss ein står i eit utkikkstårn og snur seg langsamt slik at ein kan få ulike synsvinklar. Det eg lurer på nå er om ho skal bli med eller utan foto, noko som vil gjera henne dyrare viss det blir med, men samtidig så hadde det vore kjekt å visa nokre av dei fine bileta til husfotografen min saman med mine dikt. Kanskje løysinga blir å gå for begge deler, ein variant utan foto, og ein litt dyrare med? Det er mykje ein skal ta stilling til her i livet, og eg er litt som Ole Brumm når beslutningar skal takast. «Ja, takk, begge deler, er ein livsanskuelse eg kan ha sans for…

Det eg ikkje har på plass endå er kva barnet skal heita, altså namn på boka, og det bør eg finna ut relativt fort. Boka er delt inn i fem ulike rom, så eg kunne kalla ho «I roma mine», men eg trur kanskje eg heller skal bruka tittelen på eit av dikta som hovudtittel. Kanskje ein av desse:

Eit lite raudt trekkspel.
For ikkje slepp me taket.

Bera lys
Denne blonde tilliten,
Velsigna
I lupinane si tid
Søt smak av liv
Eg har vore deg
Den som vil fanga orda
Katten har gøymt seg
Framleis er framtida
Hendene mine
Det store puslespelet
Å bera på eit hjarte
Håplause håparar
Ingen andre enn oss
Små piler i grusen
Det finst alltid ein katt

Eg tek gjerne i mot råd og tankar, det kan hjelpa meg å rydda litt i mine eigne tankar. Eg finn nok ut av det. Det bør jo vera ein tittel som seier noko om boka, som ikkje kjennest som ein klisjé, og som i beste fall faktisk gir folk litt lyst til å lesa ho.

Så har eg drege fram den neste diktsamlinga frå hylla mi. Det er ei gåve frå min dåverande gode venn, nå snakkast me bare veldig sporadisk på facebook, Kjetil frå Oltedal. Boka er rett og slett ein gul paperbackmurstein med tekstane til Bob Dylan. Eg vil bruka ein tekst som passar til akkurat dette å møta folk, vera nær dei, og så bera med seg bittelitt av dei på vegen vidare. Vinkar til dei dette måtte kunna angå 😉

Girl of the North Country

Well, if you`re traveling in the north country fair,
Where the winds hit heavy on the borderline,
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine.

Well, if you go when the snowflakes storm;
When the rivers freeze, and the summer ends
,
Please see if she`s wearing a coat so warm
To keep her from the howling winds.

Please see for me if her hair hangs long
If it rolls and flows down her breast
.
Please see from me if her hair hangs long.
That´s the way I remember her best.

I´m a-wondering if she remembers me at all,
Many times I´ve often prayed
in the darkness of my night,
In the brightness of my day.

Well, if you`re traveling in the north country fair,
Where the winds hit heavy on the borderline,
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine.

Bob Dylan

 

🙂 Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: