Gå til innhald

Jobbeføremiddag

oktober 26, 2013

Band på gata 2

Her sit me og prøver å redigera saman mine tekstar og hans foto. Det er ikkje bare lett, men ganske spennande likevel. «Nei, det er då ikkje det som er stemninga i denne teksten?» Kan me setja inn eit bilete av ei ukjend jente i Portugal som me aldri kan få spurt, og som med nesten all sannsynlegdom i verda aldri vil slumpa til å få vår bok i hendene? «Dine bilder er mer urbane enn dine dikt, og slik er det bare…» Slik er det bare, men me prøver å få til ein slags verbal og fotografisk jam-session der det begge har å fara med, saman kan skapa noko nytt.

Eg liker improvisering, og så er det eit spørsmål om kor mykje me skal halda fast på det som er vårt og kor mykje me skal gje rom for den andre sine uttrykk. Eg trur det blir bra til slutt, eg håpar det i alle fall. Og det er kjekt å vera kreativ. Halvard har og foreslått eit kreativt fellesprosjekt, som eg og har lyst til å få gjort i løpet av helga. Ingrid driv med teaterprosjekt heile dagen, og Oddvar byggjer hus, så me har ein liten firbeint gjest inne i stova. Her er alltid eit og anna golv som skulle ha vore vaska dersom ein til og med ser det på den måten, og ein laurdag utan planar er aldri feil det heller.

Eg har ei til Arnljot Eggen- diktbok i hylla mi.  «Skulder ved skulder», er ei nyare bok, så den har i si tid kosta heile tretti kroner på Det norske samlaget.

Dei som ikkje sviktar, blir sjeldan sett
Dei har vori for sjølvsagde
som bjelkane under golvet

Vi har ikkje sett skogen for historie
Ho fortel berre om dei
som sit og sagar på si grein

Der dei høge tårna stod, er no berre luft
Men fundamentet har haldi seg uskadd
som grunnlag for betre bygningar.

Arnljot Eggen

Nå får eg gå tilbake til fotomonteringa. Ei erfaring som eg heldigvis alltid gløymer å hugsa er at innebygd i kreative prosjekt er det nesten alltid mykje meir tid og arbeid enn det ein forstod i utgangspunktet.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: