Gå til innhald

Juelmesse og sånn

november 25, 2013

image

Eg har nettopp kome heim frå siste runde julemesseverkstad, og kan avsløra at det blir litt av kvart å få kjøpt på julemessa i kyrkja på laurdag. Dessverre er eg i København akkurat då, så eg får ikkje handla der, men det har vore veldig trivelege kveldar med kreativt arbeid. I dag var me ein stor gjeng som haldt på, og eg fekk gjera det eg hadde mest lyst til, mala kvite kakemenn og pynta peparkaker. Eg fekk rett og slett lyst til å gå i gang med julebakst sjlkv og.

image

Det ser jo rett og slett ganske godt ut.

image

Og litt av kvart var det der som eg ikkje har hatt fingrane borti i det heile tatt, mellom anna englar i ulike materiale og fasonger.

Eg har vondt i hovudet, så det blir ein tidleg kveld. Eg tenkte bare å ta litt ansvar for lyrikkserien min først, av hensyn til alle dei som bare går og ventar på velvalde ord frå dagens lyrikar… I dag heiter ho Magli Elster, og diktsamlinga «Gleden og ordet er ei av dei dei diktbøkene eg har hatt aller mest glede av heilt frå eg fekk ho mellom hendene i 1982. Då var eg 21 år og veldig glad i dikt. Det rare er at det var mange av oss og me var dedikerte medlemmar av «Bokklubbens lyrikkvenner», eg lurer på kor mange det er av dei som er på den alderen nå som har oppdaga kor fint det er med dikt…

Måkene kaster skygge

Ung pike mot et svaberg
huden mot gråstein
ventende ventende i solen
Skal en aldri bli en annen
enn denne ventende piken
ligge mot gråstein i drøm
til det bare er igjen et hvitt skjelett
bleket av den harde solen
den som aldri kom.

Magli Elster

 

November

Jeg tror jeg må ha tenkt på deg
da jeg sov
jeg hadde lovet
ikke å tenke på deg
bare i søvne
for luften var klarere enn vann
novembersolen ren
etter nattens regn
sånn som den bare kan bli
når en har tenkt på deg
i søvne.
Jeg holdt mitt løfte
allikevel var himmelen blå
og solen sol
da jeg våknet.

Magli Elster

Og dette siste diktet seier det meste om fleire av oss.

Mistet

Brillene
på Akropolis
skjerfet
på Montmartre
så er en ikke
gått sporløst
gjennom livet.

Magli Elster

 

Heidi

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: