Gå til innhald

Luke 17 -2013

desember 17, 2013

image

Det fekk bli eit vinterbilete frå Lillehammer i dag og. Eg fekk problem med å lasta opp biletet eg ville bruka, og det er så seint at eg ikkje har tid til å dilla med ting som ikkje fungerer. Bak luke 17 skjulte det seg ein usedvanleg travel dag. Første leddet var skulegudsteneste i kyrkja vår for heile skulen. Kva har eg lyst til å ta med meg derifrå?

-Førsteklassingane som kom inn i kvite skjorter med lys i hendene medan organisten spelte «Det lyser i stille grender» på orgelet. Etterpå stilde dei opp og song «Et barn er født i Betlehem,» medan alle fekk vera med på dei andre versa.
-Tredjeklassingane som turna og dansa seg oppover kyrkjegolvet i tre forskjellige kongefølgje. Kamelen som i ærefrykt bøygde kne og alle i kongefylgja som song: «Eg veit eg må ut, eg må dra, eg må prøva å finna han.
-Fjerdeklasse sin konsise og sterke «Gloria» frå framme på kortrappene.
– Presten som la seg ned i koret med prestekjole og det heile for å «laga snøenglar» og fundera på kva tankar ein kunne få når ein låg på ryggen og såg på stjernene.
– Femteklassingane sin fantastiske dans til «Go tell it on the mountains».
– Sjetteklassingane sine bøner til lystenninga.
-Dei fine teikningane på storskjermen.
– Og ganske mykje anna. Skulegudstenester er alltid ei utfordring. Eg vil gjerne vera med på å gje barna ei god oppleving av det heilage romet. Allerhelst skulle ein sleppa å skjenna på urolege ungar slik at det ikkje blir negativt det dei tek med seg vidare.

Bøkene til skrivekurselevane vart ferdige til hefting i det minutt dei kom. Det var på hengande håret at eg rakk det eg hadde intensjonar om å gjera, men det haldt akkurat. I dag har me pynta juletreet, som nå har fått nye lys som lyser og ny juletrefot. Den beste pyntetida var då Halvard sat ved pianoet og spelte medan eg jobba. Han gjekk lei før meg, forresten. Eg har vore flink og kasta øydelagde barneprodukt frå nittitale og sortert vekk ein del ting me ikkje brukar lenger, som skal til gjenbruksbutikken. Best å ta natta, det kan fort bli travelt i morgon og. Boka vår får nye heimar i eit jamnt flyt, men me har framleis bøker att. Eg håpar dei som får ho i bokhylla si eller i ein pakke under juletreet ikkje føler seg lurte. Det er litt skummelt å tenkja på kva folk måtte tenkja om produktet, men slike tankar gir eg ikkje plass til. Derimot må eg passa på at det blir plass til morgondagen, så der gjekk eg…

God natt til dei som framleis er oppe…

Heidi

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: