Gå til innhald

Luke 18- 2013

desember 18, 2013

Oscar i sofaenDenne lille vennen har fått ny heim i dag, eg håpar han vil trivast. Bak luka i dag var det eit stort og teatralsk musikkteater. Eg såg Beethoven musikkteater inne på Rogaland teater saman med Leif og Gry. Det var ei stor oppleving, kanskje det mest imponerande teateret eg har sett nokon sinne. Heile ideen rommar ein viss galskap. Beethoven, Darwin, kunstmalaren Turner og Nelson Mandela møtest på scenen. Alle er i livskrise. Beethoven er i ferd med å bli døv, Turner er i ferd med å bli blind, Darwin oppdagar at verda heng saman på ein måte enn han lærte då han studerte teologi, og opplever dessutan at den ti år gamle dottera, som han elskar over alt i verda døyr frå han. Nelson Mandela, spelt av ein kvit mann i ein krittkvit dress, blir fengsla og heng store deler av forestillinga i eit stort fuglebur høgt over scenen. Alle har kvar si kvinne som motspelar. Dei andre syng fantastisk musikk medan dei svever høgt oppe under taket i vaiarar festa på ryggen, eller står på hovuda til kvarandre, kanskje med tærne i munnen på den du står på. Scenografien var utruleg, kostyma fantastiske, musikken heilt herleg og storyen det glade vannvidd. Eg var veldig trøytt då eg ankom teateret, men eg skulle gjerne sett den to timar lange forestillinga på ny med det same ho var slutt om det hadde kunna la seg gjera. Eg skulle ynskja at eg hadde fått lov til å fotografera, for motiva kom i uavbrotne rekkjer. Det siste som skjer er at alle tek av seg kostyma og er delvis nakne i finalenummeret.

Til ære for Mandela, som nettopp forlot oss, avsluttar eg luke 18 med eit par av versa han song medan han sat i fugleburet og svinga fram og tilbake:

This island ´s a nightmare
A daymare as well
If heaven´s amongst us
then this must be hell,
But through the grey bars
see that one brick of blue;
There´s nothing so nice
as  a room with a view.

I snuck in a paper
And scanned the front page
my name and my party
my crime and my age
They left out the best part
if they only knew
there`s nothing so nice
As a room with a view.

Det eg såg var ei ekstraforestilling, så eg trur ikkje det har noko for seg å anbefala folk å koma seg av garde for å sjå, men eg høyrde at stykket var filma og skal koma på fjernsynet etterkvart.

Nå i seng! Eg har siste skuledagen i morgon, og så blir det sprengjobbing for å prøva å koma i mål med jula og alt som høyrer til.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: