Gå til innhald

Eg og Per Spelemann, eller kanskje omvendt…

januar 29, 2014

grønsaksfjes

Den siste veka har vore stappfull med gjeremål Av og til kjem alle kjekke ting samtidig. Eg har jobba masse med barnesongane som skulle leverast på måndag, og på sundag fekk eg veldig koseleg overnattingsbesøk av ei barndomsvenninne som bur ein annan plass i landet. Sissel fekk føla på kroppen at innflygning til Sør-Rogaland i storm kan vera alt anna enn behageleg, men ho kom seg trygt ned slik at me fekk henta henne på flyplassen.

Før det var eg og Sunniva på Stavanger kunstmuseum, ein veldig flott plass, forresten, og såg ei veldig spesiell utstilling. Ei fransk dame som er fotograf, forfattar og performancekunstnar opplevde at kjærasten slo opp via mail. Ho fekk eit uttall kvinner med forskjellig yrke og ståstad til å kommentera mailen han skreiv. Dei hadde brukt alle virkemiddel frå operasong, dans, dokketeater, film, skriftanalyse, tarrotkort, og eg veit ikkje kva for å uttrykkja sine tankar om mannen og mailen. Det var utan tvil eit originalt og spennande prosjekt, men eg klarte ikkje la vera å tenkja «stakkars mann», midt i det heile. Han vart analysert på alle måtar og frå alle synsvinklar, og vart sjølvsagt dømt nord og ned… Om ein av intensjonane var at svikaren skulle få passet sitt grundig påskrive, så trur eg ho lukkast. Få menn kan ha gått ut av eit forhold med eit fullare pass…

utstilling med Sunniva

lunsj på kunstmuseum

Kunstmuseet hadde ein koseleg kafé med glasstak mot Mosvannet, der ein for eksempel kunne få kjøpt seg varm te, knekkebrød og ost etter ein spasertur i storm langs vatnet.
Nå skal eg ikkje skriva meir, for nå må eg byta fornuft med skrivekløe. Eg forstår forresten Per Spelemann som byta bort kua og fekk fela igjen, men det er ein annan historie.

appelsinhavhest

Og om nokon ser instagrambileta mine som ser ut omtrent som det overfor, og lurer på om eg har fritidsproblem, så forstår eg det og.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: