Gå til innhald

Arven etter hr Petter

april 4, 2014

bølge i vind

På salmeseminaret var det ei forestilling om Petter Dass. Der vart han sitert på fylgjande: «Eg vil ikkje skriva om ørken og sviande sol. Korfor søkjer me Herren i framande land når han i verden er den midterste mann. Alle landskap er like nær Gud. Ein treng ikkje reisa til Roma Athen eller til Jerusalem for å skriva om han. Nordland er godt nok.

Og visst var Nordland godt nok. Ingen annen salmeforfattar har kombinert teologi og fiskeri som han. Mange av oss har vel indre bilete av torsk og skrei og niser som lovar Gud. Me såg og korleis danske salmediktarar lar den blide danske sommarnaturen vera med og lova Gud, og hos Edvard Hoem kan me sjå den dramatiske vestlandsnaturen stiga fram. Eg sat der og tenkte at eg viss og har brukt den heimlege naturen i ein del av det eg har skrive, og det fekk eg lyst til å gjera i endå større grad. I dag tenkte eg at eg ville prøva litt og tenkte på vinden som det mest naturtypiske av alt her i havgapet i sørvest. Eg skreiv eit vers som vart slik:

Havet dansar, stormen rasar,
bølgjeslag er puls og takt,
trea bøyer seg og teier,
trassar storm og overmakt.
Vind frå vest og vind frå nord,
ropar om at Gud er stor,
alle ville krefter vitnar
om hans herlegdom på jord.

Så kom eg ikkje lenger, for eg fekk besøk, men eg tenkte at det kanskje etterkvart kunne få fylgje av andre vers og kanskje bli ein del av ein salme? Me får sjå…

Ettermiddagen og deler av kvelden har eg brukt på å øva med tiandeklassingar til den store forestillinga i Storstova i neste veke. Då skal dei få stå på scenen i tre dagar, først ein øvedag på onsdag, så skuleforestillingar torsdag og fredag og open kveldsforestilling klokka seks torsdag kveld. Velkomen til å sjå på. Eg har flinke kolleger, eg trur det blir bra. Det å jobba med tiandeklassingar i kulturskulen er alltid som ein draum. Dei er så flinke og motiverte. Eg har skrive manus i samarbeid med tre av dei, og vore med på øving og planlegging. Nå trekkjer eg meg tilbake til kulissane sidan flinke Maren er ny dramalærar og hovudansvarleg for dramaen i Storstova.
Her er to sider frå manus, som eg eigentleg har fotografert for å hjelpa ein elev som hadde gløymt sitt manus…

image
image

Akkurat desse to sidene er forresten blitt litt forandra undervegs… Den som dukker opp får sjå…

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: