Gå til innhald

På kjøkkenbenken ligg det rabarbra

mai 30, 2014

 

 

image

I helga las eg Geir Lippestad si bok der han fortel korleis det opplevdest å vera forsvarsadvokat for Anders Behring Breivik. Det er ei veldig sympatisk bok der han held fram at eit kvart menneske i Norge har rett på å bli behandla skikkeleg og respektfullt av rettsvesenet. Etter å ha kome fram til at han ikkje hadde nokon god moralsk grunn til å sleppa unna å vera forsvararen til Breivik, sat han i samtalar med mannen i timesvis. Då han kom heim fann han huset sitt nedgrisa av egg og tagging… Han fortel om at det har vore ei tung oppgåve, men at han er glad for at han stod løpet ut. Han seier at sjølv etter å ha jobba så tett på Breivik over lang tid, er han framleis heilt ute av stand til å forstå Breivik si verkelegheitsoppfatning.

Denne boka førde til at eg lasta ned ei anna bok eg eigentleg ikkje hadde tenkt at eg skulle lesa. Det er ei bok som prøver å finna ut kven Behring Breivik eigentleg er, og kva faktorar som kunne få eit menneske til å enda som massemordar på Utøya. Som lærar og mor lurer eg på korleis eit menneske kan koma inn i ei så destruktiv sjølvutvikling. Kva kunne ha vore gjort for å oppdaga kva han planla å gjera, og kva var det som skulle til for å hindra at det som skjedde skjedde? Det er så ufatteleg trist det heile, så trist at ein mest ikkje orkar å røra ved det.  Eg har ei slags klokkartru på at ein som Astrid Lindgren seier gjer ungar kjærleik, kjærleik og endå meir kjærleik, så blir det folk av dei etterkvart. Av og til må me konstatera at ting har gått forferdeleg, forferdeleg gale…

Og elles… Så har eg fått skrive ein god del av det eg hadde tenkt å få skrive. Sunniva sitt manus er korrekturlese og send, Ingrid si oppgåve er korrekturlesen og klar til innsending i morgon. Sjølv har eg hatt lyst til å senda eit barnebokmanus til ein konkurranse med utgåande tidsfrist i morgon. Eg har noko liggjande i kontorskuffa som eg kanskje kan bruka dersom eg får tid til å finpussa det litt i morgon. Me får sjå…

image

På kjøkkenbenken ligg det rabarbra. Det blir sikkert ein fin dag i morgon.

Heidi

 

 

 

 

From → Barna mine, Bøker

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: