Gå til innhald

Augusthelg

august 16, 2014

image

Med skulestart så kjem og helgekjensla… Det har vore så fint å ha besøk av Oscar som flyttar til Stavanger, og den kjempesøte kjærasten hans Marie på besøk. Me håpar me får veldig mykje besøk av han nå når han bur så nære oss. Så nå kan det vera to stykk Oscar som må dela plassen på bloggen min. For å forebygga misforståingar, den eine er nevøen vår frå Bærum, og den andre er hunden til Ingrid. Jammen dukka det ikkje opp ein «gjest» til før helga. Plutseleg stod denne flotte hesten med ryttar på trappa mi. Han er laga av Bente Kluge og er ein veldig generøs takk for ein liten jobb eg gjorde for henne i samband med ein utstillingskatalog. Eg er veldig begeistra for skulpturane hennar, og vart kjempeglad.

Det har vore spesielt med denne oppstarten at ikkje mindre enn fire av oss i familien nå er i gang i systemet skule, og då eg låg langflat på sofaen med tunga ute etter ein hektisk oppstart, var det ikkje nok at eg kunne spørja Leif korleis hans oppstart hadde vore. Eg kunne ringa både Ingrid og Odd Christian og stilla dei det same spørsmålet. Heldigvis kunne me konkludera med at alle fire hadde hatt ei travel med god første skuleveke. I går åt Odd Christian spaghetti saman med oss og Ingrid og Oscar, Ingrid fekk ikkje tid, men det var koseleg å vera mange rundt bordet att, det er slik eg helst vil ha det.

image

image

Sunniva og Halvard medler og om at det går godt i Oslo, og at Sunniva trivst med å vera i gang med lærarutdanning ho og… Ingen som skuldar oss for å ha dårleg fantasi vel…

Eg må fortelja om eit besøk til. Plutseleg stod det eit blomsterbod utanfor huset. Dei er ikkje spesielt tittgjengde her, så når dei dukkar opp er det stor stas. Me fekk ein heilt spesielt fin blomsterbukett send av Eva Mari. Av og til føler eg meg rett og slett som fetter Anton i dei gamle gode Donaldblada. At eg endå oftare føler meg som fetter Klodrik, er ei heilt anna historie.

image

Tradisjonen på vår skule er at skuleåret blir feira med ein garasjefest den første fredagen. Eg må innrømma at eg tenkte i går at det var ein litt dårleg vald dag. Det er vel ingen fredag heile året ein er så stuptrøytt som akkurat denne, etter at me har brukt ei veke på å få eit nyskapt univers på føtene. Eg tenkte at eg fekk nå gå dit og smila fint i alle fall, så fekk eg heller gå grytidleg heim… Han eg deler livet med har slutta å tru på mine profetiar om å koma grytidleg heim. Merkeleg nok er godt selskap minst like oppkvikkande som å havna i koma på sofaen. Etter borsetjing og fine samtalar i garasjen, vart bålpanna tend utanfor. Der var det framleis sommarkveld, og ingenting luktar så godt som bålrøyk, så skulle eg nå bli sitjande litt, bare fordi det var så koseleg å sitja rundt eit bål. Enden på visa vart at eg var sistemann som gjekk heim. Til mitt forsvar skal det seiast at eg ikkje responderte på ryktet om eit nachspiel…

image

I dag har eg vore på Staplers og kjøpt masse fint utstyr til Skapande skriving, så nå gler eg meg til å setja i gang med gamle og nye elevar og nye og spennande skriveprosjekt. Me var innom IKEA for å ordna ting til kjellarleiligheita, og eg og Odd Christian åt middag i lag der. Det er den typen restaurant ein kan tillata seg å vera spandabel mamma på.

Då me kom heim dukka Ingrid opp og me hadde ein liten workshop med å prøva ut idear til undervisningsopplegg i Kunst og handverk. ME kjende oss som særdeleg pliktoppfyllande lærarar der me sat klokka ni ein laurdagskveld og prøvde ut ulike variantar av fuglar i papir. Eg fekk og god hjelp av Oscar, hunden denne gongen, til å gjera ferdig Albert Åberg -dokka eg har kost meg med å laga til ein heilt ekte Albert.

image

image

På datamaskimen ved sida av meg går det slideshow med bilete me har tatt gjennom dei siste tretti åra. Det er rart og vemodig å sjå på. Akkurat nå er det laurdagskveld i midten av august. Eit lite punkt i tida… Ha ei framleis god helg-

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: