Gå til innhald

Brubyggjarar

august 17, 2014

image

I kveld var eg og Astrid i kyrkja for å høyra om og møta ei gruppe på ti palestinske, ti israelske og ti norske ungdomar som har vore i lag i ei veke for å gå turar, driva teambuilding, snakka saman om erfaringar og vanskelege ting, syngja saman og prøva å forstå einannan betre.

Prosjektet heiter «Brigdebuilders», og det var fjerde gongen det vart arrangert ein slik sommerleir i Norge. Gruppa skal møtast att i september og desember heime i Midtausten for å byggja vidare på samtalane.

Dei palestinske ungdomane er kristne, og israelittene er messianske jødar. Dette kunne ein tru ville gje dei ein viss felles plattform. Likevel fortalde fleire av dei at dei risikerte problem i heimlandet etter å ha vore med på noko slikt. Begge partar melde at dei var oppvaksne i to vidt forskjellige kulturar og fora med fiendebilete gjennom heile oppveksten. Samtalane hadde gjort at dei hadde møtt representantar frå fienden og opplevd at dei hadde mykje meir til felles enn dei hadde trudd, og at dei hadde hatt fine opplevingar i lag. Visst veit eg at dette er ein drope i havet. Likevel er eg s veldig glad for at nokon verkeleg arbeider alt dei kan med fred og forståing, sjølv om det tilsynelatande monnar lite. Det var sterkt å få velsiginga lyst på både arabisk, hebraisk og norsk ved slutten av samlinga. Då me kom ut av kyrkja hang regnbogen over oss lenge. Det kjendest nesten som eit skulderklapp.

image

Alle som har fulgt litt med på det som har skjedd i sommarmånadane knær, veit at verda ikkje er ein like vakker stad for alle akkurat nå. Det er meir enn me orkar å forhalda oss til. Men eg er overbevist om at me aldri må gje opp håpet om fredelege løysingar på vonde konfliktar.

image

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: