Gå til innhald

Helg i Oslo

august 29, 2014

image

Eg hadde ei utruleg fin helg i Osla. Tida gjekk bare alt for fort. Det var så fint å vera i lag med ungane mine, inkludert Vilde og Borghild. Me fekk og litt tid i lag med Eva Mari og eg fekk så vidt snakka litt med Irene som var bortreist i helga.

image

image

image

På lørdagen hadde eg og Sunniva og Halvard koseleg lunsj på litteraturhuset. Det blir så triveleg stemning med alle bøkene, og maten der er kjempegod.

image

Sola skein og det var sånn fin seinsommartemperatur ute i byen. Eg har forresten alltid likt hausten spesielt godt i Oslo. Det er ein heilt annan type haust der enn den me har heime. Lufta er endå skapare, sola er oftare framme og dei fine haustblada bles ikkje vekk med ein gong. Sidan eg tviheld på sommaren, skal eg la vera å nemna at det allereie var eit ørlite drag av haust over dagane.

image

På lørdagskvelden hadde me eigentleg tenkt oss på kino, men Sunniva bad tynt om me ikkje heller kunne kosa oss heime. Ho antyda til og med at tempoet mitt var i høgaste laget for henne. Eg får vel kanskje velgja å ta det som eit kompliment. Me kjøpte med oss kjempegod sushi, og såg episode etter episode av «Sigrid får barn». Utpå kvelden fekk Sunniva ei melding av ei ny norsk-vietnamesisk klassevenninne. Ho var på innflyttingsfest i same huset, og hadde lyst til å sjå korleis Sunniva hadde det. Sunniva vart med innom festen og kom tilbake med ein tallerken full av kjøttbollar, kyllinglår og andre godsaker. Me vart til og med invitert til innflyttingsfest begge to, men takka fint nei. Ein halvtime seinare kom den blide jenta tilbake med eit kakefat til oss. Ikkje kvar helg me får ta del i oppsøkjande innflyttingsfest.

Neste dag fekk me frokost saman med Vilde og lunsj i lag med Borghild, før kavaleren av ein yngsteson kom på besøk og fortalde at han hadde tenkt å fylgja meg på toget. Det viste seg å vera buss for tog på Kongsberg. NSB byr stadig vekk på overraskingar. Vel på toget i Kongsberg, kom fylgjande melding over høgtalaren: «Då er me i Kongsberg. Dessverre har eg dårlege nyheiter. Det oppstod ein glipp i samband med buss for tog, som gjer at me ikkje har nok togpersonale til å kunne kjøra. Me har varsla sentralen om dette, men veit ikkje kor lenge det kan gå før togpersonale er på plass.» Det gjekk eit unisont sukk gjennom toget. Det er litt interessant å sjå korleis folk reagerer på slikt. Ein mann uttalte høglytt at me alle burde kreva å få billettpengane tilbake, men han fekk ikkje respons frå dei andre reisande.

Det var og sett inn ei anna vogn enn den me hadde billettar til. Eg hadde passa på å bestilla eit sete som stod rett veg, men i den vogna dei hadde sett opp, fekk eg eit sete som ikkje var vendbart. Ho som sat ved sida av meg var litt oppskaka, for det same hadde skjedd med henne. Me diskuterte dette, då ei veldig snill bestemor frå Egersund sa at ho og barnebarnet kunne byta sete med oss for ingen av dei vart togsjuke. Det er så fint å oppleva at det finst så mange greie folk. Etter tre kvarter hoppa det to stykk togansette av eit møtande tog, og så kunne me bevega oss… Og heim kom me, bare førti minutt forsinka…

9788252183238-ny.ashx

På veg heim las eg mellom anna denne boka. Ho kan anbefalast!

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: