Gå til innhald

Midsommarvise på siste augustdagen

august 31, 2014

Siste sommardagen, om ein skal tru på kalendaren, byr eg på ei lita seinsommargåve i form av ei vise.

midtsommar_3108

image

I sommar har eg hatt eit spennande samarbeid med Calle Fjogstad om å få midsommarvisa, som eg skreiv ved St Hans- tider, opp for å dansa. Det gjekk ein del mailar fram og tilbake med forslag og finpussing. Teksten er blitt litt forandra frå den versjonen eg la ut i juni, for at orda skal kunna dansa rytmisk i valsetakt. Calle lova at når han var fornøgd med melodien, så skulle han koma og syngja for meg, og så var det opp til meg å godkjenna. Han tok til og med med seg Georg Pollestad, som hadde fått melodien arrangert for munnspel. Det var eit gildt besøk på ein av dei siste aller varmaste sommardagane. Me sa oss nøgde med det me hadde fått til. Sjølv om me har tenkt å registrera verket på Tono, så var me samde om at nå kunne me dela litt til dei som måtte ha lyst til å høyra, synga eller spela.

Eg ser at heile skjermbiletet kom med, ikkje bare tekst og noter som eg først hadde tenkt. Kanskje eg får til å fiksa på det, men inntil vidare får det vera som det er.

I eit av dei siste innlegga skreiv eg noko om det å bruka kunstnariske verkemiddel for å prøva å vekkja viljen til verna om jorda og miljøet. I fare for å virka pretensiøs, så var det ein av undertonane som klang i meg då eg skreiv dette. Jorda er vår frysande mørke mor, som framleis er i stand til å bera blomar. La oss verna om henne så godt me kan.

13975005050_530b6952de_b

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: