Gå til innhald

Sommar i september

september 14, 2014

image

I løpet av torsdagen fekk me heim både Halvard og Sunniva. Det vart feira med felles middag med alle fire ungane og mor og far. Det kjendest fantastisk å få «dei to små», som altså er vaksne studentar heim for nokre dagar.

image

Det var som om livet datt tilbake på rett plass og energinivået steig mange hakk… Me får la det fine sommarveret ta litt av æra og. For fem månadar sidan hadde me sommar i april, nå har me sommar i september. Begge deler kjennest som ein stor og uventa livsbonus.

image

Sunniva var eigentleg ikkje heime på ferie, men på kunstnarisk oppdrag. Ho var så heldig å koma på delt førsteplass i ein manus- konkurranse for ungdomar opp til 20 år i vår. Nå opplever ho at stykket hennar skal setjast opp av ca fjorten ungdomsteatergrupper rundt i Norge. I tillegg til dei som vann konkurransen, så er det med fleire norske profesjonelle forfattarar som Torun Lian og Olaug Nilsen. Desse til saman seks skodespela skal spelast rundt i heile landet i prosjektet DUS (Den unge scenen). Ungdomsteatergruppene vel mellom MAgnusagnus, så det var jo kjempekjekt for Sunniva at så mange valde hennar stykke. Nå i helga har dei gått gjennom alle manusa saman med regissørane inne på Rogaland teater. Spennande er det og at ho får dekt reisa slik at ho kan reisa og sjå på dei ulike framsyningane dersom ho får det til å klaffa med eigne studier. Så heldig ho er som får oppleva dette.

image

Halvard hadde og litt andre planar enn å bare vera i lag med familien sin, så det har blitt ei helg med mykje forskjellig innhald. Eg hadde ein kveld i lag med venninner, og i går kveld var eg ute og opptrådte saman med Torhild. Først fortalde eg litt, så spelte ho piano medan eg las dikt. Det vart litt sånn Odd Børresen-aktig. Sidan eg av svært naturlege grunnar aldri kjem til å synga solo i ei forsamling, så er det kjekt å prøva den varianten. Det er spennande å setja i saman rytme, stemme ord og musikk til ein slags større einskap.

image

image

Dei siste vekene har me levd med høg grad av kaos. Me har pussa opp kjellarleiligheiten for å kunna leia han ut, og oppdaga at det viste seg å vera frykteleg nedslitte, så me har malt, slikt golv og sett inn ny kjøkkeninnreiing. Det ville vera veldig gale å seia at eg har lagt ned ein stor innsats der nede, men eg har nå levd med alt som høyrer til det inne stua saman på gangen. Nå i helga måtte me verkeleg henga i for å bli ferdige til avtalt overvaking, men me klarte det akkurat…

image

Etter end gjerning, ville eg unna meg ein pause ute i sola med avislesing. Det var så aldeles nydeleg og varmt vêr, så eg la meg på magen med avisa medan fårikålgryta putra på eiga hand. Katten syntest det var ein dårleg ide og insisterte på å liggja pladask oppå avisa mi slik at eg heller kunne bruka friminuttet mitt på å kosa med henne.

image

Dagane er framleis deilig varme, men om kvelden er lufta mørk, skarp og kjøleg. Det er fint ute om kveldane, og koseleg å vera inne når mørket igjen pakkar seg lunt rundt oss på kveldstid.

image

image

Og inne vart det steikt vaflar og drukke te og kaffi, medan storebror skulle prøva å forklara Sunniva om funksjonar på Internett som eg i grunnen ikkje forstod heilt…

image

Halvard reiste tilbake i føremiddag, men Sunniva blir heime til i morgon. Katten nyt å ha henne heime, det blir nok mjauing og leiting når ho forsvinn att…

image

Det er seint og resten av huset søv. Eg får vel utslag meg i retning senga eg og. Nyt den fantastiske seinsommaren alle de sin deler han med meg!

image

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: