Gå til innhald

Kreativitetsarbeidar

november 13, 2014

image

Den eine delen av jobben min er i beste fall noko bortimot ein vanleg jobb, den andre delen av jobben handlar mykje om å vera kreativ. På ein måte er det den beste delen, men samtidig er han nokså uhandgripeleg, og vanskeleg å fanga eller avgrensa. Dette arbeidet ligg i skjeringspunktet mellom leik og hardt arbeid, draum og vaken tilstand, konstant tankearbeid og strukturert arbeid ved skrivebordet.

Akkurat nå held eg på med å skriva ei stor forestilling som tiandeklassingane i kulturskulen skal setja opp like før påske. Eg samarbeidar med sju elevar frå tiandeklasse, eg kjem nettopp frå eit skrivemøte, det er spennande, inspirerande og krevande på same tida fordi me begynner frå ingenting, og det heile skal munna ut i ei veldig stor forestilling som skal visast for alle skulane i kommunen. Det er veldig kjekt å samarbeida med femtenåringar, det kan eg lika. Dei er flinke og kreative og temaet for forestillinga overraska meg litt. Det er djupt, seriøst og litt trist, men me må klara å få vinkla det slik at det blir varmt og humoristisk og. Kva temaet konkret går ut på, torer eg ikkje å skriva her endå, for det er ikkje offisielt.

image

I dag kom det ein liten kreativitetsfugl tilbake til meg i form av ein tekst eg har skrive for lenge sidan, som Randi Engelsvold og bandet hennar har laga melodi til og sunge inn i plateversjon. Eg veit ikkje når det blir lagt ut for at alle skal få høyra, men eg likte det veldig godt, og eg gler meg til å dela det med fleire.

Så driv me og lagar personalrevy. Eg, Jan Ivar og Helen har jobba ganske mykje i det siste, og i morgon på planleggingsdagen, skal me presentera arbeidet vårt for resten av kollegiet, og så skal me etterkvart begynna å øva. Me skal visa det ein gong før sommarferien. Elevane våre, foreldra deira og kolleger i grunnskulen utgjer i første omgang målgruppa.

image

I dag kom eg meg aldri heim frå jobb, det vart bare eit kvarter med beina på bordet, men lyset rett utanfor var fantastisk fint, og livet drog til med ein dobbel regnboge. Her heime er Halvard på besøk frå studiene i Oslo. Eg har ligge på ein av dei nye sofaane med føtene høgt og auga lukka og høyrt han spela piano. Slikt kan eg og lika.

image

Så lagar me forestilling med andreklassingane våre som snart skal visast, og det skal det og skrivast litt tekstar til. Innimellom jobbar eg med eigne tekstar og førebur opptredenar, to av dei i lag med Torhild. Så held eg jo på med ei lærebok i skapande skriving og to-tre biletbøker, men det blir lett litt meir nedprioritert enn eg eigentleg skulle ynskja. På ein måte tek hovudet aldri heilt fri frå kreative oppgåver, samtidig er det eit sterkt element av leik i det. Eg er heldig som får driva på med desse tinga. Eg gløymte viss å nemna skriveklassen min i kulturskulen. Eg skriv alltid saman med elevane, det er fint å vera i kreative prosessar saman med dei eg skal undervisa. I kveld trur eg jammen at eg avsluttar med ein tekst eg skreiv på tysdag. Av alle ting tok me utgangspunkt i overskrifter frå vekeblad. Det viste seg å vera veldig spennande.

image

Alt kviler i blått,
i det lyseblå og det blåsvarte.
Bare månen er vaken.
Natta drøymer.
Eg vakar saman med månen,
nokon må ta den jobben og.
Eg omfavnar livet,
og tenkjer milde tankar,
medan eg ventar på at klokkene
i det høge tårnet skal vekkja morgongryet.
Eit ding for alt det gode,
eit dong for alle sorger,
medan morgonlyset dreg gardinene til sides
for dagen og alt det nye.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: