Gå til innhald

Midt i november

november 15, 2014

image I dag har eg brukt litt av føremiddagen til å rydda vekk ein del av blomsterpottene på verandaen. Det er eit litt vemodig arbeid, for først når eg rydda innsåg eg kor mykje arbeid og tankar eg la ned dit i mai og juni. Det skulle bli den finaste sommaren nokonsinne utanfor huset vårt.  Det vart det vel på ein måte, sjølv om langt frå alle frøa blei til blomar, og dei fem lyslyktene vart mykje mindre brukt enn eg hadde håpa. Paviljongen vart delvis tatt ned midt i august då dei melde storm, og etterpå har det blitt lite verandaliv. Men sommaren vart lang og god, og hausten har vore lang og fin. Noko blømer faktisk framleis, så noko skal få lov å stå litt til. Som med alt anna, så likar eg mykje betre å stella i stand enn å rydda opp att etterpå.

image Litt utpå dagen tok me ein snartur inn til Stavanger. Det er så koseleg å vandra litt i gatene på lørdagar. Eg kjøpte meg akvarellskrin, papir og penslar, for nå har eg lyst til å prøva meg litt med akvarellmaling. Det er lenge sidan sist, men eg likte det veldig godt då eg gjekk på kurs for sånn ca tjuefem år sidan. Det var forresten nesten litt surrealistisk å sjå at det allereie er julepynt i gatene og butikkane. Det et rart å sjå verda pynta til jul medan eg framleis har blomkarse i beda og prestekragar i verandapottene. Jula kjem tidlegare og tidlegare, og sommaren ser ut til å ha vart lenger enn eg nokon gong kan hugsa å ha opplevd. image Etterpå gjorde me noko for oss sjølv ganske uventa. Me drog innom IKEA ein tur for å kikka litt på ein lenestol, me opprinneleg hadde tenkt å kjøpa til stova, men då me fekk dei andre møblene, fann me ut at me ikkje hadde plass. Merkeleg nok var stolen nedsett med tjuefem prosent akkurat i dag, og plutseleg hadde me kjøpt han likevel, me hadde faktisk kjøpt to… Ikkje spør kva som gjekk av oss, men nå når me har hatt mykje familie på besøk, så ser me at me ynskjer oss gode plassar å sitja for alle som er innom. Stolane er veldig gode å sitja i, det gjeld bare å finna plass til dei… image Det blir vel ein orden her til slutt… Nå sit eg her og kosar meg med ein kjælen katt ved kneet og opninga av kulturhuset Stormen i Bodø, på skjermen. Det ser ut til å vera eit fint hus, og programmet er flott. Akkurat nå spelar Leif Ove Andsnes så fint for meg og for dei andre som kikkar på. Den som kunne spela som han… Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: