Gå til innhald

Med hjartevarme og kreativitet

november 26, 2014

image

Først i kveld vil eg reklamera litt for julemessa i Bryne kyrkje laurdag føremiddag. I går kveld var me ein gjeng som var saman for å mala kakemann, pynta peparkaker og gjera ferdig ting som skal selgjast på messa. Akkurat i år har eg vore særdeles lite aktiv med laginga sjølv, men det er flinke damer som har sluppe kreativiteten laus, så det er mykje fint å få kjøpt. Det blir og sal av graut, kaffi og kaker. Det er ein god moglegheit til å støtta barne- og ungdomsarbeidet i kyrkja, og til å kjøpa julegåver laga med kjærleik og skaparglede…

image

image

image

image

På skulen i dag hadde me besøk av Ida Jaarvik Hetland som driv Idas hjelpefond. Elevane skulle få sjå kva pengane dei hadde samla inn skulle bli brukt til. Plutseleg vart eg så berørt at tårene silte. Eg vart så imponert og inspirert av pågangsmotet til Ida, som er ein tidlegare elev hos oss. Og det var så sterkt å sjå bilete av barn som sårt trong operasjonar foreldra ikkje hadde råd til og ikkje minst å sjå bilete av barn som har fått operert hofter og leppe- ganespalter. Det er så flott å sjå at det finst nokon som prioriterer å hjelpa fattige barn i Guatemala, og det er så fint at elevane våre får bli inspirerte til å vera med og gjera ein innsats for andre.

Og heime hos oss vart det bakt brød i dag. Dei siste vekene har eg fått nybakt brød rett som det er. Leif prøver ut ulike oppskrifter i tillegg til eigen kreativitet. Det er ikkje mange ting som luktar så godt som nybakt brød og nytrekt kaffi.

image

image

Då eg kom frå jobb var den andre overraskinga at spisestuestolane våre var komne og til og med henta og plasserte ved bordet. Så nå er stova ny og grå… Grått har aldri vore yndlingsfargen min, men det kan det kanskje bli…? Kattehåra frå den røytande katten Cleopatra var veldig synlege i den oransje sofaen, så me tenkte at grått kanskje kunne vera tingen… Men det er fint og litt uvant å ha ei stove som kanskje minner bittelitt om ein møbelkatalog, all erfaring tilseier at akkurat det ikkje kjem til å vara så lenge…

I morgon blir ein spennande dag med foreldreforestilling med andreklasse med masse song, litt dans og teater og til og med eit lite «tromme- og ukuleleorkestar». Mykje kan som vanleg gå gale, men det meste går heilt sikkert bra… Etterpå skal eg rett til «Jærhagen» på Klepp for å lesa dikt på eit arrangement.

I dag har eg kjøpt to sett med adventlys. Eg prøver å begripa at julemånaden bare er nokre dagar unna. Det har jo vore sommar nesten heilt til nå, og jula virkar framleis langt unna.
Likevel ser eg på lyset at det lakkar og lir på året. Morgonane har fått dette fine blå morgonlyset utanfor klasseromsvindauget.

image

Og på veg heim frå skulen går sola ned

image

Og lyset blir blått att.

image

Eg liker lyset i november og desember. Eg har til og med sansen for det fløyelsmjuke mørket, men eg er viss litt rar slik. Kanskje det korresponderer med melankolikaren inne i meg som av og til presser seg fram under dei rette lysforholda…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: