Gå til innhald

Skulka viss litt unna i dag …

november 29, 2014

image

Gårsdagen vart intens, først var det intens øving på forestillinga med andre klasse, og så ein snartur innom heimen for å få på reine klede, eta litt middag og finna fram til tekstane eg ville lesa om kvelden. Det er alltid utfordrande å vera medbestyrar for ei forestilling med så små barn. Me hadde fylt aulaen med foreldre og besteforeldre, og då vil me så gjerne at alt skal gå bra. Mest av alt er me spente på om teknologien står oss bi slik at me får lyd og lys og rett musikk. Heldigvis så gjekk det fint. Elevane var så flinke, og hugsa det aller meste av det me hadde øvd på. I tillegg er det heldigvis slik at ungar på sju år har ein naturleg sjarmfaktor som dekkjer over mange småting.

Etterpå kjørte me til Jærhagen på Klepp der eg fekk vera saman med ein stor gjeng forfattar som presenterte bøkene sine, las høgt frå dei og signerte bøker. Det var kjekt både å høyra på dei andre og opptre sjølv, og jammen vart det ikkje litt sal og signering og. Noko av det aller kjekkaste var at Randi Engelsvold var der med bandet sitt og song to av songane eg har laga tekst til. Det er kjempespennande når noko eg har laga får venger i form av ein melodi og legg ut i vera på eiga hand. Om få dagar blir ein av melodiane lanserte på Spotify, I-tunes og Wimp. Det gler eg meg til.

image

I dag var det skrivedagen min, men etter å ha rydda unna ein stor oppvask, så hadde eg time hos frisøren. Eg er ein sjeldan gjest på frisørsalongen, men veit å nyta det når eg er der. God tid, massasje i stolen, servering av kaffi og behagelig tid til å gjera ingenting medan ein blir stelt fint med er ikkje å forakta, og etter tempoet i går så var det heilt nydeleg. Medan eg var i sentrum hadde eg eit par ærend. Så kom Ingrid og henta det firbeinte fredagsdagbarnet Oscar, først tok ho seg tid til å eta litt middag saman med oss,så gjekk eg og ho ein ettermiddagstur med det same firbeinte vesenet medan det mørkna utanfor.

Og etterpå måtte eg bare: kikka litt på salmemaratonen på NRK 2, koka ein stor porsjon chilimarmelade, høyra eit par interessante radioprogram, hekla på kosedyra som skal bli ferdige til jul, laga ei utlodningskorg til julemessa i morgon, baka peparkaker av ikeadeig, pynta dei, og jobba ein times tid med ein annan julegave.

image

image

Eg har med andre ord hatt ein perfekt heime-aleine- fredagskveld, men eg må med ei viss skam melda at eg aldri har kome så langt som til skrivinga, om eg då ikkje skal rekna med det eg skriv akkurat nå… Eigentleg har eg masse eg skulle ha gjort, men eg går bruka litt tid i resten av helga… Eg trøystar meg med at to torsdagkveldar med opplesing, kanskje kan vekslast i litt fredagsfri? … Nå skal eg lesa meir om Malala frå sjølvbiografisk » Jeg er Malala.» Eg er mektig imponert over både motet hennar og det eg les.

Heidi

2 kommentarar
 1. Hei!
  Så kjekt å høyre salmen din på TV. «Bortom tid og rom og tanke».

  Høyrest ut som du har hatt ei hektisk og fin tid.

  Ha flott Advent!

  Mvh Sigrid

 2. heidihar permalink

  Takk det same til deg, Sigrid 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: