Skip to content

Luke ein 2015

desember 1, 2014

image

Sjå det fine morgonlyset me hadde i dag morges. Det er det perfekte lyset for adventsamling i andre klasse med lystenning, adventkalendar og høgtlesing frå «Marias esel». Skiftingane mellom lys og mørke er utruleg vakkert på denne tida av året. Den finaste gåva i den private adventkalendaren min i dag kom med toget frå Oslo klokka kvart på tre.

image

Sunniva skal vera heime frå i dag til fredag for å lesa til eksamen. Får håpa ho ikkje blir så sosialt hefta av oss anfre at ho ikkje får lese… Det er fint å ha henne heime.

image

Så sende me ei melding til storesyster som jobbar hundre meter frå barndomsheimen og sa at viss ho ville koma innom og eta middag hos oss så var det heimelaga lapskaus i gryta. Det er kjempekoseleg å «leika mor og far og ungar» av og til. Oddvar er på jobb i Nordsjøen, så me henta Oscar for at han skulle sleppa å kjenna seg aleine.

Eg les ein plass eit rimeleg sprekt innspel på korleis ein skulle gjera verda litt betre. Ein kreativ person foreslo at kvar tirsdag skulle ein ta med seg ein stor termos med varm kakao når ein gjekk ut om morgonen. I tillegg skulle ein ha med seg ein liten stabel pappkrus, så var utfordringa å dela ut kakao til dei som måtte setja pris på det, til folk som sat på fortauet og fraus, eller folk som stod kalde på stasjonen og venta på toget. Eg fekk nesten lyst til å prøva det ut. Kanskje kjenner eg nokon eg kan utfordra?

I dag hadde eg ein koseleg prat med ein asfaltselgar som fortalde om den gongen han snubla og datt i ein mørk skog i utlandet. Han slo ut begge fortennene og mista innhaldet i lommeboka, så han måtte venta på morgonlyset for å få samla saman alt han hadde mista. Det såg rimeleg kaldt ut bare å stå på gata og selga blad i den sure vinden. Hadde eg hatt med kakaotermosen, så hadde han vore ein soleklar kandidat til å få seg ein støyt…

Ha ei gild adventtid med eller utan termos og kakao. Nå må eg gjera ein innsats for å gjera det koseleg når eg skal ta i mot ein bukett flotte damer som kjem om tre kvarter.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: