Gå til innhald

Litla julaftå – luke 23

desember 23, 2014

image

 

Det skulle ikkje forundra meg om det er fleire enn meg som blir litt sånn som Marta i bibelen sånn på tampen, og gjer seg strev og møye med mange ting. Ein eller annan plass las eg at det tradisjonelt sett er kvinnene som bestyrer jula, bestemmer kva som skal gjerast, kor tid det skal gjerast og kva måte det skal gjerast på. Mennene blir lett litt på sidelinja og føler seg skiftesvis tilsidesett og skiftesvis piska til å utføra oppdreg som julesjefen, altså kona har bestemt seg for at skal gjennomførast. Nå skal eg sjølvsagt ikkje antyda at det er slik framleis, bare nemna i forbifarten at nokon vil ha det til at det er slik det har vore… Eg skal heller ikkje nemna at dei fleste som dukker opp på bensinstasjonen klokka fem på julaftå, og vil ha tips til ein fire- fem julegavar, visstnok ikkje er kvinner…

Og av og til, stikk ein liten perfeksjonist hovudet fram i meg og. Når det gjeld husmoderlege sysler, så burde perfeksjonisten hatt vett til å liggja lågt i terrenget, for akkurat der er han dømt til mislukkast…

Når det går mot jul, får eg årleg denne galskapen over meg at nå i år skal alt vera på stell og det skal bli ei heilt vidunderleg julefeiring i heimen. Så kan eg ikkje heilt forstå at ikkje alle andre instinktivt forstår at her skal det ryddast og vaskast og bakast og strykast og skrivast brev og inviterast og pyntast. Og nå ein trur at nå er det så bra her at nå skal eg setja meg ned litt, så er det nokon som vil rigga seg til på bordet og pakka inn pakkar eller kanskje baka litt brød eller kanskje til og med ta maten ut av kjøleskapet og laga seg eit lite måltid. Og har verkeleg ingen handla multer til multekrem? Kven veit, då blir det kanskje ikkje jul i år, men heldigvis så har jo butikkane ope i morgon og, då må me og hugsa å kjøpa meir raud saus til riskremen, for korleis kunne nokon koma til å tenkja på å tru at ein kartong var nok. Og så var det nokon som ville laga seg mat, ja… Det må dei sjølvsagt få lov til, og sjølv skulle ein alltids ha stroke ein duk og tre eller pussa eit par sølvlysestakar… For som det står i songen:

Nå er det lemmer og liv om å gjøra

med påsken og prinsen og jula for døra…

Melding til alle travle damer, og eventuelt menn, som skal ordna til til julefeiring i morgon, meg sjølv inkludert : La oss koma oss i seng nå… Me rekk det nok likevel…

Heidi

One Comment
  1. Ja, vi rekk det nok..
    Og om vi ikkje rekk det..
    Kva så?

    Det vert nok Jul alikevel.

    GOD JUL!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: