Gå til innhald

Me er i mai…

mai 1, 2015

image

… og kirsebærtreet vårt står framleis utan blad og blomar, for her hos oss har det vore kaldt. Sidan me passerte datogrensa saman med gode venner i Homborsund, så tillett meg å markera dagen med eit blømande kirsebær og blå himmel sjølv om det på ein måte er litt juks. Her har våren stått litt i stampe dei siste vekene med kald vind og fleire netter med frost. I går då me reiste sørover, var det til og med snøkvitt over høg-Jæren.

 

image

Men grønare har det blitt, og i dag var snøen borte, så ein av desse dagane kan det plutseleg vera sommarvarme.

image

Me har hatt eit fantastisk fint døgn i lag med Frode og Ingjerd. Det er alltid fint å vera i lag med dei. Det er fleire månadar sidan me sette av tid til eit treff heime hos dei. Då me kom fram hadde dei laga fantastisk god middag med bruscetta med erterpesto og sprøsteikt bacon til forrett, ovnssteikt kalvesteik til hovedrett og is med heimebakte bruscetta og heimelaga kirsebærlikørsaus til dessert. Eg blir oppriktig imponert over at nokon kan diska opp med slike måltid, og frokosten i dag bestod av nydelege heimebakte rundstykke og diverse godt pålegg med persille og grasløk frå hagen.

image

Nokre menneske er så flinke til å få alt rundt seg til å bli så fint. Ingjerd er ein av dei. Kanskje det er grunnen til at ho driv blomsterbutikk og lagar blomsterdekorasjonar.

image

Så viste ho meg ei koke- og bakebok ho hadde kjøpt ein stad i Sverige der det er kombinert retreatsenter og kaffeteria på eit gammalt nedlagd slott. I boka stod det beskrive korleis dei som bur fast på retreatsenteret kvar onsdag bakar nattverdbrød. Dei lagar store flate brød med dekorasjonar og Kristussymbol under bøn og song. Desse blir brotne same kveld i ei nattverdsmesse. Eg fekk straks veldig lyst til å reisa dit…

image

I vår tid med allslags diettar og variantar av å svelta seg, som eg sjølv er ivrigare på enn dei fleste, så er det viktig å bli minna på at opprinneleg og djupt der inne så er mat kjærleik, og noko ein skal dela med gode venner på ein klok måte.

image

Så måtte me ut på tur i solskinet. Ute var det tusenfryd, og i skogen vaks det masse kvitveis.

image

Me gjekk over eit jorde og gjennom ein skog, og til slutt kom me ned til sjøen der det lukta sjø og salt.

image

image

Dachsen Lilly gjekk saman med oss. Då me sette oss i bilen for å køyra heim, begynte det å styrtregna, så me var heldige med timinga på føremiddagstruren vår. Det var vår første langtur med el-bil, så det var litt spennande, men det klaffa godt med ladinga. I bilen høyrde me mange fine radioprogram, fleire av dei med 1.mai som ei ramme, og det vaia norske flagg alle stadar. Det er fint.

Nå er me heime og skal jobba litt. Som ein kontrast til gjestebudet me kjem i frå, så varmar me oss ironisk nok ein first-price fiskegrateng til kveldsmat… Eg har nå eit visst press på meg frå mi eiga side. I dei ti åra som har gått, så har eg hatt det som eit lite privat prosjekt og ein litt halvskrudd dokumentasjonside å skriva på bloggen kvar einaste dag i mai månad… Eg er glad for at eg faktsk har gjort akkurat dette i ti år. Nå er spørsmålet, orkar eg å fullføra den ellevte sesongen av mai-bloggen og? Eg trur eg får gjera eit forsøk…

Heidi

One Comment
  1. KJEKT MED GODE VENER!

    GOD HELG!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: