Gå til innhald

Andre dagen i mai

mai 2, 2015

image

Om nokon måtte tenkja at det stort sett bare er strandnellikar som kan trivast i sanddyner og marehalm, så skulle desse bileta motbevisa akkurat det. I dag var sanddynene på Refsnes gule av løvetann. Og kanskje eg ikkje har greie på kva som er ugras og ikkje, men eg synest faktisk at dei intenst gule små solene er ganske vakre.

 

image

I dag er det sol på høg maiblå himmel over Jæren, men vinden frå nord er framleis kald. Ingrid og eg tok med oss vår gode firbeinte venn, Oscar og gjekk ein tur i vinden. Det går opp for meg smått om senn at bryllaupet i juli faktisk nærmar seg med stormskritt. På onsdag fekk eg vera med Ingrid ein runde i blomsterbutikkar for å forhøyra oss litt om brurebukettar og borddekorasjonar. Eg kjenner meg priviligert som får lov til å vera med henne på akkurat det. Dette er ikkje plassen til å røpa noko som helst, men eg trur det blir fint. Det er rart at eg alt har ei dotter som skal gifta seg, men då eg var på hennar alder så var eg både gift og mor, så det er ikkje det at ho er spesielt ung ein gong. Det er bare det at tida spring fortare enn eg kunne drøyma om at ho skulle koma til å gjera.

image
I går skreiv eg at eg verken hadde blomar eller blad på krisebærtreet mitt, i dag er det faktisk begge deler så vidt det er, så det kjem til å bli sommar dette året og så langt eg kan bedømma det. Eg brukar forresten store deler av dagen på å skriva. Elevane på Skapande skriving skal gje ut bok i år, ein antologi med mange ulike tekstar i. Sidan eg både er redaktør og den som skal skriva tekstane rett inn, så har eg laga meg mykje arbeid. Men kjekt er det, elles så hadde eg aldri sett i gang med eit så stort prosjekt. Nå skal eg sjå om eg ikkje får skrive litt til før laurdagskvelden for alvor innhentar meg. Ha ei fin helg alle saman.

Heidi

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: