Gå til innhald

Laudate omnes gentes, laudate dominum …

juli 15, 2015

image

Det er på tide med ei lita Korsveihelsing att. Ved midnatt luktar det leirbål på festivalområdet. På fleire av tuna sit folk rundt små bål stabla i grilltønner og snakkar saman. Andre sit godt og varmt på nattkafen og et vaflar med rømme og syltetøy og drikk kaffi, eller dansar i ein av dei store hallane. Nå, ein time etter midnatt, høyrest det framleis ei lett summing av menneskeskestemmar og nokon opnar glidelåsen inn til teltet sitt. Det er nokre ganske kraftige vindkast innimellom, som gjer at eg håpar teltpluggane er festa godt i jorda, sjølv om eg veit at lause teltpluggar er eit bibelsk bilete på fleksibilitet…

Her ligg eg inne i lavvoen, godt påkledd med ullgensar i soveposen og eit varmt ullpledd utenpå. Bare ein held varmen har det absolutt sin sjarm å bu i telt…

Biletet over er frå Taizebøna som finn stad kvar kveld i det store teltet. Tekstlesingane, bønene og songane frå Taize- kommuniteten i Frankrike, der bibelske bøner blir sungne om og om att, med veldig flinke musikarar og forsongarar skapar ein veldig spesiell stemning.

image

Kvar morgon er dei litt over totusen festivaldeltakarane, inkludert barn og tenåringer samla i det store sirkusteltet til veldig fine fellesopplevingar. Etterpå er det dugurd i tuna, ulike kurs og seminar, fellesmiddagslaging i tuna med lokale råvarer.  Så er det temamøter, konsertar, utstillingar, gjenbruksbutikk og mykje anna.

Eg har hatt ein flott dag i lag med gode venner og mange gode samtalar i tillegg til mange impulsar til ettertanke. Eg opplever framleis at det å vera på Korsveifestival berører meg på mange plan,

I ein song me song i ungdomen ein gong, heiter det: » Låt oss alla veksa starkare mot himmel och mot jord.» På ein måte er det det det handlar om. Det å vera her utfordrar alltid min ikkje alltid like synlege idealisme. Eg får frykteleg lyst til å vera med og forandra verda. I det minste bittelitt… For å seia det rett ut, litt naivt og ganske barnsleg. Eg trur nemleg på Changemakers sitt motto. » Det er klart jeg kan forandre verden.»

image

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: