Gå til innhald

Musikkmakarar, kikk bort hit litt:

oktober 3, 2015

image

Haustvise

Eg møter deg i byen når sommar blir til haust,
og vinden bit med haustkald pust mot kinna.
Sjå livet er blitt sundag og orda dei sit laust,
me kjenner godt at livsmotet skal vinna.

For du og eg har vandra i slike gater før,
me veit at det er meining i å vandra,
me veit at det skal opnast og lukkast mang ei dør,
me veit at mykje ofte blir forandra.

Men me blir ikkje redde, for det er me som går,
me kjenner tonen og me kjenner orda,
for ofte vart det vinter og ofte vart det vår,
og alltid kom me heile ned på jorda.

Ei syster ei venninne, ein ven som vil deg vel,
eit menneske som held deg fast i armen.
Når hausten kjem med vindar som stryk mot liv og sjel,
så går me tett i tett og kjenner varmen.

Me skal om mange bakkar bli gamle du og eg,
men framleis skal me le av slikt me gjorde,
ein gong for lenge sidan, ein gong som var i går,
og stø oss blidt mot stokkane og ordet.

Heidi

I dag fekk eg ei av desse helsingane frå facebook og fortida om tekstar eg har posta på facebook for eit og to og tre og fire år sidan. For eit år sidan gjekk eg gatelangs i Stavanger i lag med ei god venninne. Etterpå skreiv eg denne haustvisa. Eg hadde rett og slett gløymt denne teksten heilt av, så takk til facebook som hjalp meg å hugsa. Eg kjende at denne teksten rett og slett hadde lyst på tonefylgje, så viss nokon skulle kjenna at det er ein melodi som vil ut, så er det bare å låna teksten…

image

Liljene frå Torvald Tu forestillinga for tre veker sidan pyntar framleis stova mi, av og til varer gode ting lenger enn ein trur. Nå skal eg hoppa på sykkelen og dra bort til Ingrid for å øva på noko. I kveld er det stor femtiårsdag for svoger Jensi. Eg håpar han får ein fantastisk dag å ta med seg vidare. Eg har laga kake som nok vart meir rotete og barnsleg enn stilrein og delikat, men det får våga seg. Det er ein kommentar til han frå meg på sett og vis.

image

På Bryne er det potetfestival, og haustferien er her. Det siste er ikkje til å tru.
Ha ein fin hausthelg alle saman.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: