Gå til innhald

Seint i oktober

oktober 28, 2015

image

Fullmånen heng over huset. Det er oktoberkveld, eg går inn for landing etter ein innhaldsrik dag.

image

Veret har vore nydeleg. I tredje klasse har me arbeidd med ulike landskapstypar og naturen på Jæren. I dag fekk me lov til å ta heile trinnet med til toppen av høghuset for å studera landskapet vårt frå oven. Det var spennande for ungane å finna skulen, Storgata, Frøylandsvatnet, sjøen og huset dei bur i frå eit utkikkspunkt høgt oppe i lufta.

image

Etterpå gjekk me i Sandtangen for å leika og eta matpakken vår ute. Lyset i bøkeskogen var så fint. Me hadde vald den rette dagen til å driva uteskule.

l kveld var eg på årsmøte i bygdekvinnelaget og las dikt. Det var fint. Me åt tacosuppe og drakk rabarbrasuppe og kaffi. Eg skulle lesa i ein halvtime, så eg måtte setja i saman eit lite program. Eg fann ut at det kunne passa bra å ha med dei dikta i den siste boka mi som handlar om farmor. Eg lurte litt på om kva ho ville ha sagt om akkurat det. Ville ho ha mislikt det? Kanskje ho hadde rista litt på hovudet og sagt med eit glimt i auget: «Har du høyrt noke så toskje?» Kanskje ho hadde vore litt stolt og? Det er første gongen eg har lese dei dikta opp for nokon, og det kjendest fint.

Eg vart forresten litt stolt av faren min då ei dame fortalde at han då han var politi kom til Bjerkreim, der ho og mannen hadde vore innblanda i ein kollisjon. Etter å ha gjort politiarbeidet, så kjørde han dei heim til Klepp eller Orre der dei budde, fordi bilen deira ikkje var kjørbar. Slike historiar likar eg.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: