Gå til innhald

Luke 2 Mellomlanding i dagen

desember 2, 2015

image

Eg er innom heimen, og for at det skal kunna opnast ei luke i dag og, bestemmer eg meg for å skriva litt akkurat nå. Ute dett det desemberregn, det dett ganske tett og kaldt. Eg henger av meg regnkåpe og sykkelhjelm, tek førti par sokkar ut av vaskemaskinen og legg dei over i tørkeltrommelen. Eg fyller vaskemaskinen med skitne klede og får sett på ein førtigraders vask. Eg kjenner eg må tenna eit levande lys og koka meg ein kopp kaffi. Eg skal ut att snart, og treng å vakna litt. Det er ein strek i rekninga at eg må henta bilen ein stad for å koma nokon veg.  Det gjer sikkkert godt med ein tur ut, litt påfyll med frisk luft og litt regn mot ansiktet skadar vel ikkje. Eit dikt har eg tenkt å servera lesarane mine i dag, eg har bare ikkje bestemt meg for kva for eitt.  Jo, nå har eg funne det…  På julemessa låg det ein stabel diktbøker av Bjørg Egeland Løkken, ein lyrikar eg har likt å lesa i mange år. Eg kjøpte alle saman. På festen om kvelden møtte eg henne. Ho kom bort og presenterte seg for meg. Kanskje me kan bli betre kjende ein dag? Dette diktet er min gave til deg som les i dag.

 

Marias korssting

Hvite korssting på hvit lin
er det du broderer:
Nålen sitter hardt i fingrene.
Lilje, krukke, monogrammer,
alle gjennomstunget av kors.

En natt vil han komme tilbake, Maria,
vekke det hvite lyset i dine gjemmer, og løse alle sting.
Da kan du la linet synke i grv
for å møte ham med løftede hender.

Bjørg Egeland Løkken

Ha ein fin kveld, alle saman.

Heidi

From → advent

2 kommentarar
  1. Takk for at du deler!

    Fin Advent til deg 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: