Gå til innhald

Luke 21 Den kortaste dagen

desember 21, 2015

image

Frå nå av vl dagane bli lengre att. Det er ufatteleg at me har nådd det punktet alt. Dagen har vore kort på andre måtar og, han har gått så forferdeleg fort. I dag fann eg ut at me like godt kunne pynta til jul. Ein del av det eg hadde tenkt å gjera på kjøkkenet må venta, for framleis har me ikkje fått komfyren i orden, det får bli eit av spenningsmomenta for i morgon kor vidt me rekk det eller ikkje. Denne vesle julekrybba fekk eg av unnva då ho kom heim frå Boliviaopphaldet sitt for akkurat to år sidan. Eg liker figurane så godt.

imageDenne julekrybba hadde eg frå før av. Figurane er laga med frodig dansk humor. Då eg og Hilde var i Madrid i vår fann eg tilbake til ein av favorittbutikkane mine frå første gongen eg var der, ein butikk som selde ikoner og julekrybber. Julekrybbene var heilt fantastiske, og nokre av dei var i ein prisklasse som gjorde at dei kanskje var mest realistiske å kjøpa dersom ein kjøpte inn til ei kyrkje. Dersom eg hadde vore julekrybbelaus, kunne eg kanskje latt meg frista til å reisa heim med ein av dei billegste, men framleis utruleg fine variantane…

image

Då eg pakka ned juletrepynten i fjor la eg ned eit stort arbeid i å pakka juletrelysa slik at dei skulle vera enkle å pakka opp og henga på treet att. Eit eller anna gjekk frykteleg gale med ideen mi, og Halvard brukte ein klokketime på å greia ut flokane. Etterpå var han trøytt av juletrepynting. Det veldig positive var at lysa faktisk virka då me plugga i kontakten, det er langt frå kvart år me har opplevd akkurat det… For å vera ærleg, så synest eg faktisk at det er vanskeleg å pynta juletetre, eg vil så gjerne at det skalbli veldig fint, men på eit eller anna tempo ser det alltid ut som planlaust rot. Eg har samla på juletrepynt som eg synest er ganske fin,  for eksempel denne engelen i papir som eg kjøpte i København, men å fordela det heile jevnt og harmonisk er ikkje så lett som eg trur på førehand. I barndomen fekk eg hjelpa bestemor å pynta juletre. Ho sende ut onkelen min for å finna ein juletreselgjar og eit juletre som såg heilt perfekt ut. Her i huset har me hatt mykje skakt og rart, men det har jo sin sjarm det og… Sjå for deg den typen tre som ein får for halv pris på vesle julafta. Der omtrent var me i mange år då me hadde små barn. I år er det ganske fint i forhold. Bestemor hadde juletrekuler av den gammeldagse og veldig knusbare sorten i tillegg til kunstferdig fletta glanspapirkorger og glitter. Desse kulene var pakka inn ei og ei i appelsinpapir, og måtte behandlast ytterst forsiktig. Ho hadde og ein pose med «krisekuler» som var kjøpt under krigen. Desse var kvite vattkuler rulla i kvitt glitter, og den typen kuler fekk eg lov til å henga på treet.  Det fine med mine frustrerande haltande evner som juletrepyntar, er at når eg bare har vent meg til det nypynta treet, så blir det fint kvart einaste år.

Det mest fantastiske som skjedde i dag var at Sunniva kom heim med femtoget. Odd Christian kom innom og åt steikeomnstilberedt middag saman med oss. I kveld begynte me å sjå på ein dokumentar om Walt Disney fordelt på fire episodar. Det var så interessant at me ikkje klarte å slå av, så kvelden vart seinare enn eg hadde trudd i dag og. I morgon er det siste skuledagen, og om ettermiddagen skal eg og mine døtrer på bytur i regnet. Det har me gleda oss til lenge. Om kvelden skal me på teateret og sjå «Femti flotte år med Frode Kommedal». Eg må innrømma at eg har sett stykket før saman med venninner. Eg likte det kjempegodt og då Sunniva og Ingrid gav uttrykk for at dette hadde dei verkeleg lyst til å sjå, bestemte eg meg for å sjå det om igjen i lag med dei. I morgon er det siste forestillinga i denne omgangen for dette stykket laga av Tore Renberg. Eg liker å sjå teaterstykke om igjen, og nå håpar eg at jentene liker det like godt som meg.

Heidi

 

From → advent

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: