Gå til innhald

Luke 24 God jul i stova…

desember 25, 2015

Karamellpuddingen vart det pudding av til slutt, og jula var i rute i dag tidleg med julestrømper til vaksne barn og svigerbarn og julefrokost med aniskringler, julegeiter, appelsinjus og svart kaffi.

Me var i kyrkja der feststemde barn i finstasen og med solstråler i auga feira med stor entusiasme. Me tende lys og vende oss i bøn mot fire himmelretningar til songen Solbarn, jordbarn, og presten minde oss om at i tillegg til barnet som er fødd i Betlehem finst barnet som er fødd i flyktningeleiren, barnet som er fødd i slummen og barnet som er fødd i ei krigssone etter at mora er blitt valdteken som ein del av ein militærstrategi. Eg syntest han lukkast godt i å halda ein tale retta til vaksne mellom linjene i talen som og skulle tala til barn, illustrert av barneteikningar. I travle julefeiringar er jula som ei øy av fred og ettertanke.

Vel heime att var det ferdigstilling av pinnekjøt som rett og slett vart veldig godt denne gongen, så nå er me i ferd med å læra å laga julemiddag utan assistanse frå far. Me har eit visst forbetringspotensiale i kålrabistappa som nok med fordel kunne vore klar før me gjekk i kyrkja. I dag vart eg ståande å stampa litt framleis hard kålrabi mens alt det andre var ferdig. Odd Christian viste seg å ha skjulte talent for serviettbretting.

imageDet skal han få læra meg etterkvart…

image

Og visst er me heldige som får feira jul med heile barneflokken. Det er ikkje ofte det blir teke familiebilete, så eit litt uskarpt mobilbilet med to litt slitne representantar for foreldregenerasjonen, får få litt heider og framvising sidan det er jul. Tenk at dei er vaksne heile gjengen.

imageOg ein tanke tilvekst har det vore dei siste 21 åra i form av mopsen Oscar, her med sløyfe, og svigersonen Oddvar.

Så har me feira jul slik dei fleste familiar feirar jul med riskrem og karamellpudding, lefser og risbollar og mange julegavar. Dei siste timane innvia me dei to nye spela som låg under treet: Hint og eit slags qiuz- spel. Nå er klokka nærare tre enn to på natta og fornuftige mødrer i femtiårsalderen bør leita etter senga si dersom dei skal arrangera familieselskap i morgon. Opp med handa alle som skal det. Så får det lura på om eg sit her i einsemd med den eine handa løfta og den andre på tastaturet… Det var fredeleg og godt å få rydda litt etter at dei andre hadde lagt seg eller reist heim, men nå er det vel strengt tatt leggetid for B-menneske og. Ha ei framleis god jul!

Heidi

 

From → Barna mine, jul

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: