Gå til innhald

4. januar Hjula er klare til å sviva att

januar 4, 2016

image

Eg feira siste dag med fri med å ta ein roleg morgon heime før eg gjekk bort til skulen for å gjera klar forskjellig til skulestart i morgon. Litt før klokka halv fem såg lyset slik ut. Det er nesten som det er blitt litt lysare allereie, men det skuldastnok det klare veret. I fylgje vermeldingane skal me ha minusgrader ei stund framover. Me får håpa at det ikkje inkluderer alt for glatte vegar.

I går kveld las eg ut «Historien om det nye namnet» av Elena Ferrante. Så er det å venta på neste bok. Eg har mykje eg har lyst til å lesa, mellom anna den nye boka til Linn Ullmann om forholdet hennar til faren og den nye Astrid Lindgren- biografien. Stort sett prøver eg å låna bøker eg har lyst til å lesa på biblioteket det siste året har eg stort sett lånt digitalt. Ulempa er at det er veldig lange ventelister på nye bøker. Samtidig er det jo uendeleg mange bøker det ikkje er venteliste på på biblioteket. Me som er glade i å lesa er priviligerte, me kan velgja og vraka mellom spennande rom og tilverelsar å gå inn i.

Eg treng og ei ny høgtlesingsbok til tredje klasse. Eg tek sjansen på «Mio, min Mio,» eg trur dei er klare for den etter ein haust med Pippi og Ronja røvardotter. Og nei, eg har ikkje gløymt at det er utruleg mange fine «nyare» barnebøker og. Eg er bare så veldig glad i Astrid Lindgren, og har ikkje lyst til å sleppa henne heilt endå…

Heidi

 

 

From → Bøker, Nytt år, vinter

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: