Gå til innhald

Livsgledeverkstad og andre kjekke ting

mars 12, 2016

image

I dag prøvde eg meg på noko heilt nytt. Eg har hatt livsgledeverkstad på Bryne mølle i lag med Sissel Ruud Herikstad. Me hadde to verkstadar der me tok i mot grupper på opptil ti barn for å gjera kjekke ting i lag. Først leika me litt for å bli varme i gruppa, så skreiv me tekstar om glede og så laga me collagar med serviettdecoupage på lerret etter Sissel sin patent. Det siste var utruleg kjekt. Det har eg lyst til å gjera meir av. Collagen over er laga av ei jente i tredje klasse. Her skal de få sjå litt fleire av dei fine bileta som vart laga.

imageimage

Heilt som forventa, så fekk eg frykteleg lyst til å utforska dette meir på eiga hand, så nå kan det vera eg er hekta på noko…

Det har vore livsgledefeiring i kommunen tidlegare i veka og. På måndag var eg på ein slags livsgledefokost der fleire av oss som skulle vera med på arrangementet i dag skålte i knalloransje brus og snakka med Jærbladet om livsglede. På onsdag var dei kommunalt tilsette inviterte til ståande tapasparty og konsert med Bjørn Eidsvåg i Storstova. Eg synest det er flott å bu i ein kommune der dei har sett av ei langhelg i året til å feira livsgleden. Me treng gleda å halda oss fast i slik at me kan løfta håpet i ei verd som av og til knirkar litt på hengslene. At denne livsgledefestivalen er lagd til fastetida i kyrkja er eit slags livsgledeparadoks.

image

På onsdag drog eg rett frå Bjørn Eidsvåg- konserten til forestilling I Orstad- Frøyland kyrkja, der skulen til Odd Christian hadde elevforestilling med elevane frå femte til sjuande klasse med tema i ei tidsreise. Det var veldig kjekt å få med seg ´de+n forestillinga og. Etter alle forestillingane eg sjølv har vore med på å laga, så er det litt ekstra kjekt å bli invitert til å sjå på forestillingar ungane mine har vore med på å laga. At ungane mine i dette tilfellet er representert av ein vaksen lærar med skjegg som fyller tretti år i år forandrar ikkje på noko. Det å sjå elevar opptre er faktisk noko eg alltid blir rørt av, sjølv om elevane ikkje er mine.

Torsdagen skulle by på endå meir scenekunst. Då tok me med oss tredjeklassingane våre til Rosseland skule for å sjå på den store forestillinga «Songskattane» som fjerdeklassingane i kommunen kvart år får vera med på. Temaet i år var fuglar og fjerdeklassingane imponerte med å synga om fuglar i ein klokketime utan å bruka tekst til å sjå etter. Dei fleste songane er som tittelen på forestillinga tilseier, gamle songar som besteforeldra og oldeforeldra deira har sunge i si tid. Alle versa var på plass i både «Vesle lerka» og «Spurvelurven», mest imponerande var kanskje at dei framførde «Å mannen han gjekk seg i veaskog» med atten vers… Hatten av for det. Eg kan vel knapt halvparten…

I tredje klasse har me såvidt begynt å øva på det me håpar skal bli ei flott songforestilling til forsommaren, men det skal eg ikkje fortelja meir om endå… Atskilleg lenger er me kome med tiandeklasseforestillinga «Heima sjå osse». Den skal visast i Storstova på torsdag og fredag i veka som kjem med open forestilling på torsdag klokka 18.00. Sidan eg ikkje er dramalærar lenger, så er mitt ansvarsområde, manus, fullbrakt. Likevel klarte eg ikkje å la vera å dukka opp på gjennomkjøringa i aulaen på fredag for å spionera på prosessen der manusskriptet får liv og skal opp og gå med skodespel, song, musikk og dans. Musikken er levande framført av tiandeklasseelevane våre. Eg kan røpa at eg er kjempestolt av tiandeklassingane våre og lva dei får til. Dette kjem til å bli bra.

image

Nå blir det ein roleg kveld i heimen før eg skal til med å fortelja om påsken på sundagsskulen i kyrkja i morgon. Eg har gjort klar usyra brød, velluktande salve og ein litt fri variant av palmegreiner. Nå må eg bare hugsa bøtte og handkle til fotvasking.

image

Det første bodet om livsglede var på gang då eg vakna i dagtidleg. Eg bur i lag med ein mann som finn det naturleg å baka brød i sjutida på ein laurdagsmorgon. Godt smakte det, verkeleg godt.

Heidi

 

 

 

 

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: