Gå til innhald

Tretten hester

april 23, 2016

For eit par veker sidan la Siri NB ut eit klipp på facebook frå ein konsert på Vågen. Dottera Marthe song så nydeleg saman med ein gut. Eg høyrde dei synga deler av ein tekst om eit forlis, som eg ikkje kunne hugsa å ha bite meg merke i før, så eg måtte spørja kor det kom i frå.

Eg fekk vita at det var Sigvart Dagsland sin «Tretten hester», som er hans versjon av «Thirteen horses,» av Alexander Rybak. Alexander Rybak fortel at han har laga denne songen ut i frå eit dikt mora hans ofte las for han då han var liten. Eg måtte inn og finna songen på nettet, og eg ende opp med å sitja med tårene renna nedover ansiktet medan eg lytta.

Det er ein vakker og sterk tekst om håpet og det håplause, om livsvilja og alt det vanskelege ein ikkje alltid kan gjera noko med.

Eg deler i tru på at dette vil røra fleire enn meg.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: