Gå til innhald

Det er kjekt å fylla år

mai 23, 2016

image

Dagen har gått i eitt frå alt for tidleg morgon til alt for sein kveld. Eg starta med frokostbesøk frå venninne og tidlegare kollega Tove, og så vart det kaffi og rabarbrapai med Tove og Laila før det bar i veg i full fart til planleggjingsettermiddag på jobb. Så har eg hatt kveldsmatbesøk av May Brit og gratulasjonstelefonar frå Sunniva og Jan. Eg er heilt overvelda av alle dei hjartevarmande helsingane på facebook, og vil gjerne svara på dei etterkvart. Det er ikkje så mange eg har rukke å svara på til nå, men intensjonane er gode. Tenk så mange gilde folk eg kjenner!

Nå har eg brukt seinkvelden på å lasta opp boka frå skapande skriving, og det tek si tid. Eg tenkte eg skulle rekka å senda bestillinga i dag, men det ser ut til å kunna ta si tid, så det spørst om eg rekk det.  I morgon er det ny planleggingsettermiddag før me skal ta med herverande barn og svigerbarn ut og eta middag på Møllehagen. Dette får bli dagens korte helsing frå ei takknemleg dame som etter beste evne dreg i alle hjørna på døgnet og prøver å forlenga det. Kanskje eg snart må gje opp det prosjektet, men å gje opp ligg ikkje heilt for meg.
Eg tenkte det kunne passa på denne dagen med ei velsigning:

Velsigna vere livet, og velsigna vere deg som lever det.
Ta i mot den dyrebare og forgjengelege tida du i dag får hente ut av Guds hender.

Eg sit her og leitar i «Songar frå vest», ei songbok med tekstar frå Iona som eg har vore med på å omsetja til norsk. Eg lurde på om det var ei velsigning der eg kunne bruka. Då fann eg til mi overrasking ein kveldsvelsigningssong som eg har omsett og gløymt. Songen er slik at mellom kvar linje blir det sunge eit refreng som er slik: «Jesus, Krist, du Guds son, ver hos oss nå.»

Dagen er til ende.
Kom og ver i blant oss.
Lytt til våre bøner.
Ver hos oss som lengtar.
Kall oss til omvending.
Trøyst oss og opprør oss.
Ver hos oss for alltid.
Også når me tvilar.
Morgondagens Skapar.
Lei oss gjennom mørkret.

Han som har skrive originalteksten heiter John Bell. Han har skrive veldig mange fine tekstar, og nokre av dei har eg fått omsetja til norsk.
Takk for i dag, alle saman.

imageHeidi

From → mai

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: