Gå til innhald

Skagen

juli 6, 2016

Skagen er ein av favorittstadane mine her i verda. I dag reiste eg og Leif og mor og far dit. Me fekk til og med nydeleg sommarver. For å få sett mest mogleg av Nord- Jylland kjørne me langs små vegar med gulnande åkrar, jordbær for sjølvplukk og kartofler og  æg til salgs.

Far spanderte nydeleg lunsj på restaurant Kokkenes. Rekesmørbrødet deira kunne kon’kurrera med det eg hadde på Løkken for to dagar sidan. Dette var nok hakket sunnare med store mengder nypilla reker og masse grønt av forskjellig slag.

Ein liten tur til huset til Anna og Michael Ancher vart det og tid til. Eg har lese så mykje om Skagens- malerne at eg synest nesten eg kjenner dei personleg… Eg har vore inne i dette huset i alle fall to gonger før, men eg fekk frykteleg lyst til å gå inn i dag og. Det gjorde eg. Dei andre ville heller venta i den fine hagen.

Det er så fint å gå omkring i huset og nesten kunna fornemme syemninga frå somrane då kunstnerkolonien var samla på Skagen.

 

Det er og kjekt å sjå maleria deira hengja på veggane.

Etter husbesøket vart det litt meir vandring før me kjørde ut til området rundt Grenen.

Til slutt reiste me til Gamle Skagen, Højen. Der sat me solnedgangsbenkjene og såg utover storhavet medan me åt softis og drakk kaffi, før me tok ytterste vegen «heim» gjennom halm og heder, nyperoser, og endelsuse, kvite blømande potetåkrar. Og kva Skagen angår. Eg ville elska å vera der i fem-seks dagar i strekk og bare sjå og oppleva.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: