Gå til innhald

På sykkel i Berlin

juli 11, 2016

image

Reisekameraten min hadde eit sterkt ynskje om å leia syklar for å koma oss lettare rundt i Berlin. Syklar er vel og bra, men pyse som eg er, så var eg usikker på om eg hadde lyst til å sykla rundt i bytrafikken. Eg hadde to absolutte krav for at eg skulle våga å skyva litt på eigne komfortsoner: Det måtte vera ein damesykkel utan stong, og det måtte vera pedalbrems på han, ikkje to handbremser. Den første plassen me prøvde var det litt vanskeleg, men på andre forsøk fann me dei perfekte syklane. Så suste me i veg…

Plutseleg var alt innan rekkjevidde, og me kunne samla på gatemusikantar. Dei første trur eg var ein far og to søner. Den andre gruppa trur eg dreiv gateevangelisering på Alexanderplatz. Eg klarte ikkje å finna ut kva dei song, det var på spansk eller rumensk, det som fekk meg til å tru at det var evangelisering var at dei ofte song Halleluja…

image

Ein mann som nok ikkje var heilt edru benytta anledninga til å famføra sitt eige private danseshow til songen deira. Han dansa etter det eine nummeret etter det andre og såg ikkje ut til å bli lei. Han var flink til å dansa og gjorde det med ei djølvsagt rytmekjensle. Eg veit ikkje korfor, men det var noko med dansen som berørte meg.

image

Eg måtte senda melding til ungdomane våre at nå var gamlishipsterane på sykkeltur i Berlin og akkurat nå åt ein trendy økologisk vegetarlasagne på ein høgt rata plass på tripadvisor…

 

 

Me sykla rundt i byen i nesten ti timar med innlagde små pausar for å få oss mat eller for å sjå på ting. Det var ein god måte å oppleva byen på, sjølv om Leif sin optimistiske påstand om at det var gode sykkelstiar overalt viste seg å vera ei sanning med visse modifikasjonar. Nokre stadar var det rett og slett litt skummelt å sykla for litt overforsiktige vesen som meg, men då går det an å søkja tilflukt på eit fortau og eventuelt leia sykkelen eit stykke. Då me kom tilbake var me ganske trøytte og sliten begge to, så det er kanskje bra at morgondagen blir ein togdag og ikkje ein sykkeldag. Men kjekt var det, rett og slett kjempekjekt.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: