Gå til innhald

Trongbølt

juli 28, 2016

image

Trafikklysa i Wien er dei mest sosiale eg har set. Her ventar ein saman, eller kryssar gata hand i hand om ein skal tru symbola.

Det kan vera ei grei innleiing til oss som hadde bestilt sovekupé på nattoget mellom Wien og Hamburg. Toget var flunkande nytt, og det første som overraska oss var at sovevogna hadde tre etasjar. Me fann vår kupe i kjellaren. Me fekk eit lite sjokk då me såg kor trong han var, det var med nød og neppe det var plass til oss og bagasjen vår før me i det heile tatt hadde prøvd å leggja oss ned.

image

Her sit det ein trøytt og sliten nattogturist og lurer på om han skal sova sitjande eller ståande og om det i det heile tatt er plass til ein person til i tillegg til han der inne…

Det neste som skjedde var at den hyggelege mannen i uniform som stod i togdøra og hjalp folk med koffertane kom smilande inn og sa at han gjerne ville ynskja oss velkomen om bord med ein mangosorbet… Det neste me såg var at me hadde fått utdelt kvart vårt par med tøfler. Det syntest heilt absurd. Me håpa i det lengste at me hadde misforstått og at dette var bagasjekupeen og her me skulle sitja til me skulle legga oss i sovekupeen som var i romet på sida av…

Då togverten kom tilbake sa me at me ikkje heilt forstod kor me skulle sova. Han sa han skulle visa oss og med eit umbracoliknande verktøy laga han romet om til ei køyseng…

Me var spente på om me ville få plass til kofferten og, det fekk me til, og med litt velvilje fekk me til og med til å lukka døra…

image

Etter av sengene var monterte gjekk det ikkje an å sitja eller stå der inne, men sengene var gode, og om morgonen kom togverten og serverte frokost og kaffi med påfyll. Eit lite tips til deg som fekk lyst til å bli sovevognsturist: Ha med det du treng til natta og neste morgon i eit nett… Du kan nemleg bare drøyma om å få til å opna ein koffert der inne. Det går ikkje, og det er ikkje plass på gangen heller…

Det var litt spesielt å måtta gå på morgontoget utan å få tak i reine klede eller toalettsaker, men er ein på interrail så…

Det var deilig å koma fram til eit bestilt hotellrom i Ålborg å få ein dusj og reine klede sånn utpå ettermiddagen. Den opprinnelege planen var nattbåten i kveld, me var heilt sikre på at det ikkje var vanskeleg å få plass på ein båt dersom me reiste utan bil, men det viste seg å vera feil. I morgon natt får me vera med, men dei kan ikkje gje oss lugar eller liggestolar.

Bonusen er ein ekstra dag i Ålborg i morgon. Me skal nyta det. Nå har me vore ute og ete deilig mat og drukke kaffi. Me måtte ty til å låna kvart vårt teppe på uterestauranten. Det vart ein litt kjøleg overgang etter fleire dagar med tretti grader.

Men framleis er me på sommarferie 🙂

Heidi

 

 

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Berit Ree Magnussen permalink

    Takk for turen , Heidi. Eg har vore med deg. Du for ein gild tur me har hatt. Nokre av stadane har eg vore på før, men her var mykje nytt og spanande.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: