Gå til innhald

Haustdag i Sandtangen

september 12, 2016

I dag brukte me dei siste to undervisningsøktene på å ta med oss elevane på uteskule i Sandtangen. Me har tre som tema i naturfagtimane, og kva er meir naturleg enn å faktisk sjå på levande tre. Me såg på ulike tre og samla konglar. Målet er at dei frå nå av skal kjenna att gran og furu, raun og bjørk og kunna skilja grankonglar frå furukonglar. I tillegg skal dei vita litt om kva eit tre er, korfor dei har røter og bork, frukter og blad…

Ein del av dette kjem dei nok til å hugsa om eit halvt år og, i alle fall ganske mange av dei. Endå betre og endå viktigare er det faktisk at dei blir interesserte i naturen og får lyst til å vera mykje ute og å ta vare på det som veks og lever.

Me bur på ein fin plass. Ein gjeng pynta menneske var ute for å grilla og kosa seg på grillplassen. Ein av mennene fortalde at dei feira ein muslimsk fest i dag, sidan me har elevar som har fått fri i dag for å feira id, kunne eg fortelja at eg visste det var id i dag og gratulera dei med dagen. Spontant spurde han om eg ikkje hadde lyst til å setja meg ned i lag med dei å feira. Eg takka for invitasjonen, men sa at eg var på jobb og hadde store mengder barn å halda styr på. Eg kjende likevel at invitasjonen faktisk varma.

På laurdag sykla eg gjennom Storgata i høljeregn då eg vart stoppa av tre søte damer som snakka sørlandsk. Dei hadde ikkje vore på Bryne før, og spurde kor gågata var i denne byen. Eg måtte fortelja at det nok var der dei var akkurat nå, bortsett frå at det ikkje var ei gågate… Men eg fekk nå vist dei vegen til M44… Eg håpar at me om nokre år stolte kan visa fram gågata vår akkurat som me nå stolt viser fram Sandtangen.

Eg klarte å gløyma eit styremøte i kveld. Det var borte vekk at eg skulle ha vore der, sjølv om det stod i avtaleboka mi. Eg har viss rett og slett litt i overkant mykje på den interne harddisken… Medan eg tasta ei unnskuldning med ein ubehageleg magefølelse over å ha gløymt ringde telefonen med ein forespørsel om å opptre i Egersund. Eg sa eg måtte tenkja litt på det.

Det er veldig kjekt å opptre og veldig kjekt å bli spurt. Eg seier ofte som Ole Brumm ja takk til det meste… Eg har tre slike arrangement eg har sagt ja til før jul, og klarer nok det fjerde og om eg klarer å ordna det praktisk. Det er greitt å få litt tenkjetid.

Heidi

 

 

 

 

 

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: