Gå til innhald

Deilig dag i Madrid

oktober 11, 2016

I dag gjekk eg og Hilde for ein jentedag i det området der eg var med Sunniva i går. Det var herleg å kunna vasa rundt i småbutikkane utan å vera i fylgje med folk som kjeda seg og ville vidare. Eg såg masse rare småting som eg fekk lyst til å laga sjølv, og så fekk eg så frykteleg lyst til å kjøpa ei bok med Frida Kahlo som papirdokke. I boka var dei berømte kjolene frå portretta av henne som ein kunne kle av og på. Til og med ein trillrund Diego Rivera fulgte med i underbukse og undertrøye, så kunne ein kle av og på han dressen med skjorte og slips. Eg stod i mot freistinga og angrar nesten litt…

Men visst handla me litt… Fine postkort, silketrukne hårklemmer, dekorasjonsteip og tjukt akvarellpapir. Så fann me ein fantastisk butikk med knappar, rysjer, silkeband, paljettar og bjeller, så ikkje kjem me tomhendte heim att. Me var faktisk skremmande samstemde i våre småsære innkjøp…

Etterkvart vart det tid for lunsj, og me fann ein veldig koseleg restaurant i ei nylaga grøn lunge i det som opprinneleg må ha vore eit industriområde.

Me åt god vegetarisk pizza. Min var med ruccula, valnøtter og gorgonzolaost.

Så var me på museum i eit herskapshus frå romantikken, det vil her seia frå ca 1800.

Spesielt barnetome med portrett og leiker gjorde inntrykk. Framleis ynskjer eg meg i grunnen eit dokkehus slik som det nederst til høgre…

Dersom ein nøyer seg med leiker av yngre årgang, så var det eit rikt utval av gamle Barbiedokker i eit par av bruktbutikkane.

image

Hilde hadde og snust opp eit galleri der unge uetablerte kunstnarar fekk stilla ut ein månad om gongen. Der var det mykje spennande å sjå. Biletet over er eit av mange i ein serie der menneske er fanga i ulike typar nett inne i titteskap. Dessverre gløymde eg å skriva ned namnet på kunstnaren.

Det vart så vidt tid til ein pause for å kvila trøytte bein før alle fire skulle ut att for å eta middag på ein italiensk restaurant saman med Sunniva. Maten var veldig god. Det har vore fint å vera i lag med Sunniva her nede, og det er trist å reisa i frå henne…

image

I morgon ber det heim att… Det går nok bra…

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: