Gå til innhald

Utrent fjellvandrar på tur

oktober 17, 2016

Siste delen av ferien var eg på Haugastøl i lag med ein gjeng veldig spreke og elles heilt nydelege damer. Det er ingen tvil om at det er utruleg vakkert i fjellet, og veret var fantastisk. Me gjekk oppover til me kom til flatfjellet, der det eigentleg var litt kupert der og, og gjekk langs Hallingskarvet. Me var ute i fire- fem timar med ein innlagd liten pause med niste, kaffi og sjokolade. Det var seks-sju minusgrader, så sjølv om eg var nærpå nordpolkledd med ullundertøy, fjellanorakk med stor skigenser under, lue, vottar skjerf og fjellsko, så vart det kaldt å sitja stille. Temperaturen var heilt perfekt medan me gjekk.

For dei andre reknar eg med at dette var ein veldig forsiktig liten fjelltur, men for meg var nok til å få gangsperre neste dag, og nok til å føla meg litt stolt over meg sjølv. Heidi gjer ting ho ikkje kan… Dei andre la forresten tempoet opp slik at me alle kunne gå i følge.

På vegen opp hadde me eit stopp i Odda. Der var det ein fin plakat der ein kunne stappa hovudet inn i eit hol. Inger fekk fotografert meg slik at me kunne dokumentera at her snakkar me om ei sunn sjel i ein sunn lekam…

Oppover vestlandet var det nydelege haustfargar og ein sann fryd å vera på kjøretur. Så utruleg fint me har det her i landet. I Odda blømde det framleis utruleg nydelege roser. I løpet av ei helg fekk me med oss både det som ser ut som nesten seinsommar, det som er haust og det som er nesten vinter.

På Haugastøl var det eit tynt islag på vasspyttane og på dei minste vatna, og i løpet av sundagsføremiddagen, kom den første snøen. Turen heim på sundagen var nesten endå finare, for då hadde me dagslyset i det nordlegaste området der det var mørkt då me kjørde opp. Eg forstår at utanlandske turistar kan bli heilt mållause av den norske naturen… Eller kanskje det er så fint i mine auge rett og slett fordi det er her er høyrer heime…

Trøytte damer kom seg vel heim sånn litt utpå kvelden, og så var i grunnen tida komen for å innsjå at haustferien var over… Det var ein fin ferie der eg i fleire samanhangar har vore litt på utsida av komfortsonene mine. Det er sikkert sunt. Visst har eg gjennomført både fjellvandringar og flyturar, og visst var det vakkert…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: