Gå til innhald

Reisebrev frå Stockholm

februar 11, 2017

 

Bortsett frå detaljen med dusj og do på gangen, så er hotellet vårt i Hornsgatan heilt perfekt. Det ligg veldig greitt til med gangavstand til Gamla Stan og bydelen Södermalm. Betjeninga her er blide og hyggelige og det er eit frokostrom der ein kan sitja når ein har lyst og der ein kan forsyna seg heile døgnet med kaffi, te, jus, frukt og kjeks. 

Sidan me tok tidleg kveld i går, var me klare for nye eventyr tidleg i dag. Første del av planen var å sjå oss om i Södermalm. Det var så triveleg at me i grunnen hadde litt problem med å koma oss vidare.

Me var i mange koselege butikkar og fann ein veldig koseleg kafé å drikka føremiddagskaffi på.

På vandringa vår fann me både moské og kulturskule. Det siste var såpass heimsleg at eg måtte fotografera åstaden.

Etterkvart fann me ut at dersom me ville sjå meir av Stockholm før det vart mørkt, så måtte me koma oss vidare. Me fann ein T- banestasjon og tok peiling på sentrum. Då me kom ut i Drotningens gata forstod me korfor det var såpass fredeleg i gatene i Södermalm. Det var nemleg her alle folka var. Nå var me midt i storbyen der det kokte av folk. Av ein eller grunn får Sunniva til å navigera oss fram via ein app på mobilen. Når me andre to prøvde oss på det same, så gjekk me oss vill…

Jentene har handla litt forskjellig, sjølv er eg blitt lukkeleg eigar av ein leppestift, eit par nye skosnorer, ein tannkost og ei bok. Me klarte å peila oss fram til ein stor Gudrun Sjødén-butikk eg hadde lyst til å kikka innom i. Eg liker fargane og livsgleden i Gudrun Sjödén sine klær, og eg liker forsikringane om at det er økologisk produksjon og rettferdige ordningar for produsentane. Kleda er ganske dyre, og denne gongen fann eg ikkje noko som eg likte så godt at eg fekk lyst til å kjøpa det, men det var kjekt å kikka.

Nå er me på mellomlanding på hotellet. Planen er å gå ut i kveld for å eta middag og gå på kino. Me googla litt på teater, opera og konsertar, men slikt bør ein nok ordna på førehand. Kino er koseleg det og, og det aller viktigaste er å ha god tid saman. Me innser at me vil reisa heim att i morgon og ha mykje usett i Stockholm. Ei helg i ein by er alt for lite til å få sett og gjort alt ein ville. Kanskje det må bli ein Stockholmstur 2 eit Anna år?

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: