Gå til innhald

Påskeferie

april 9, 2017

Plutseleg er påskeferien her. Først var det på tide å ta ned ein ball frå lufta. «Flink pike», den store tiandeklasseforestillinga Time kulturskule set opp kvart år før påske, og som eg hadde skrive i lag med seks tiandeklassingar, var nå innøvd og klar til visning i Storstova. Før var dette eit prosjekt eg var medansvarleg for frå idefasen til siste forestilling var over. Nå er eg bare med på å skapa ein verden i tankane og på papiret, og så får andre gestalta det. Det er utruleg spennande å sjå det ferdige sluttproduktet. Tiandeklassingane våre er så flinke, og me lærarar er stolte av at me får elevane til å gjera dette, dei er medansvarlege for manus, er musikarane i orkesteret, songarane, skodespelarane, dansarane, dekoratørane og scenearbeidarane. Så har me ei open forestilling ein kveld, og to dagar med forestilling for alle skulane i kommunen. Eit par trinn frå skular i nabokommunane var og inviterte. I år vart temaet det å vera jente og dette å skulla forhalda seg til det store presset om å prestera og vera vellukka på alle måtar. Etter å ha brukt meir enn eit halvt år på å skapa ein forestilling er det alltid rart å bruka ein halvtime på å pakka det heile ned og saman, og så er innsjå at nå er det heile over. Som eit apropos til det siste, så får eg klistra inn nokre minnebilete her.

Etter forestillingane åt dei av lærarane som hadde tid til det felles lunsj. Så møtte eg Torun og gjekk på vårtur i skodderegnet ein tidleg aprilkveld aller først i påskeferien.

Her i vårt hjørne av verda har det stort sett vore kald vind og rått og vått vårver. Den store smaken av vår fekk eg den helga eg var på Hamar. Likevel fortel naturen tydeleg at me er komne inn i ei ny årstid. Lerketrea har fått nye grøne nåler, graset har fått grøn farge, påskeliljene blømer og både hestehov og dei aller første løvetennene kikkar fram-

Grått skoddelys gjer seg ekstra godt på fotografi. Torun er blitt superinteressert i fuglar og stilde med fuglekikkert. Eg såg dei første vipene og eit par storspover i tillegg til store mengder med tjeld og eit grågåstrekk som kom forbi. Eg er ikkje flink på fuglelydar bortsett frå måkar, kråker, gjess, duer, gauk og svarttrost, og prøver å læra meg litt fleire. Eg lurer på om fuglelytting og fuglekikking er ein trend i tida, eller om det bare er meg som kjenner fleire som for tida er heilt hekta på det?

Den første heile feriedagen brukte eg på skriving, husrydding og litt baking. Det var lenge sidan eg hadde samla familie i heimen, og i går ettermiddag var det servering av nysteikte lappar og grove scones til dei som hadde tid og lyst til å koma.

I dag har eg vore på palmesundagsgudsteneste i kyrkja vår. Eg synest det er så vakkert å sjå på når prosten vår tek eit og eit dåpsbarn opp i armane sine og syng ei velsigning over dei. Eg blir rørt kvar gong.

image

Så var det min tur til å selgja lodd nokre ettermiddagstimar på Hå gamle prestegard. Det er ei triveleg oppgåve å sitja der med strikketøy, kaffikopp og ei skrivebok og snusa inn den rolege og fine atmosfæren der nede. Eg er dessverre alt anna enn ein aggressiv og påtrengjande loggselgjar. Eg ville sikkert ikkje hatt sjanse til å overleva som handelskvinne. Ein og anna venlegsinna kunstelskar kjem likevel bort for å kjøpa lodd i kunstlotteriet og slå av ein prat…

Etterpå gjekk eg og Leif tur langs stranda saman med ein familie frå Aleppo som me har blitt litt kjende med. Det var kald vind, men me fann oss ein litt lun krok der me drakk kaffi og åt norske lappar og syriske pirogar saman med Arne Berge som me plukka med oss langs den grusvegen me vandra mot havet. Måtte Norge vera ein god plass å koma til for alle som treng ly for forhold dei ser seg nøydde til å flykta frå i heimlandet. Eg håpar det er godt å koma til oss, men det hender eg blir i sterk tvil.

Nå går me inn i det som blir kalla den stille veka. Eg er glad i å reisa, men i påska har me nesten alltid vald å vera heime. Det er fint å kunna nyta våren på Jæren og ta del i kyrkjelege handlingar kring feiringa av denne heilt spesielle mysterieveka i kyrkjeåret. I morgon begynner påskegjestene å ramla inn i form av utflytta ungdomar. Eg skal bruka eit par timar kvar dag på å leika forfattar, men eg reknar med at det skal bli tid til litt roleg påskeferie og. Ha ei fin påskeveke alle saman.

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: