Gå til innhald

Århus

juni 29, 2017

I dag har det store prosjektet vårt vore å reisa med el-bilen til flyplassen i Billund. Det gjekk fint. Me har vore så heldige å ha med oss eldstejenta vår denne første veka. Det har vore så fint og nå er det litt tomt i huset, men me gler oss til to nye veker her.

imageI går var me på bytur til Århus. Denne byen har eg alltid tenkt på som spesielt fin heilt frå eg var der med familien min i ungdomsskuletida ein gong.

I går var litt av prosjektet vårt å besøkja kunstmuseet Aros. Der hadde me aldri vore før, og Leif hadde høyrt at det skulle vera veldig fint der.

Det var fleire ulike utstillingar der, sidan museet hadde salar over åtte etasjar. Den største utstillinga handla om mennesket og naturen, om hagar i  forstand, om lengten etter eit paradis eller ein Edens hage der sjela kan få kvila.

Biletet til venstre visar Central Park på Manhattan omgitt av tette gater med skyskraparar. Biletet til høgre er eit kunstfotografi av ein amerikansk fotograf eg har gløymt namnet på dessverre, som utførde ein form for landart der ho etter mykje om og men fekk lov til å så ein liten kornåker midt på Manhattan med utsikt både til World Trade Center og fridomsgudinna. Kornet fekk lov til å stå til det var moge slik at ho fekk ta nokre tankevekkjande og fantastiske bilete.

Det var bilete der frå mange kunstnarar med temaet «hage». Ekstra begeistra vart eg av å finna verk av vår eigen Nicolay Astrup der. For nokre fantastisk fine rabarbrabilete…

imageEg likte og denne installasjonen med ei hovudlaus fransk pastoralejente i ei huske.

Heilt på toppen av museet får gjestene vera med og laga eit levande kunstverk. Ein kan sjå mørke silhouettar av menneske bevega seg inne i ein regnbogefarga glasring. Fint utanfrå og spektakulært innvendig. Me måtte prøva oss på ein runde i hamsterhjulet me og, og me hadde fantastisk utsikt over byen i mange fargenyansar etter kor i ringen me var. Eg må innrømma at høgdeskrekken slo inn, og at eg haldt meg nærast mogleg innerveggen til ei kvar tid… Kva hjelp det nå måtte vera i det…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: