Gå til innhald

Luke 23 -Litla julaftå

desember 24, 2017

Flyet til Sunniva landa klokka kvart over tolv i går kveld, og det vart ei lang natt. I dag var alle barna + Oddvar og Iben her til frokost. Etterpå la eg og Sunniva i veg til vår årlege førjulsbytur til Stavanger. Vanlegvis er Ingrid i lag med oss, men i år passa det ikkje for henne. Eg hadde  3-4 julegavar igjen, og var glad for at me kom oss i veg. Kvelden i førevegen hadde dei meld så dårleg ver at me var redde at me i verste fall måtte halda oss heime. Jenteturar til Stavanger er noko eg set stor pris på, og yngstedotter mi er hakket meir effektiv enn meg, så me fekk ordna alt me skulle. For dei med is i magen kan eg anbefala julegavehandel lille julafta, dei fleste er på det tidspunktet ferdige med å handla og bruker dagen på andre syslar. Det var fredeleg og roleg og relativt lite folk i butikkane.

Sentralt på jenteturar i byen er kafebesøk. I dag vart det suppe på Ostehuset. Eg kjøpte spinat- og grønkålsuppe med hakka mandlar. Det smakte veldig godt. Godt brød fekk me og.

Etter end handel rakk me eit lite førjulsbesøk hos venner på Hinna. Vel heime skulle eg rydda huset, pynta peparkaker og laga heimelaga karamellpudding, hadde eg tenkt…

Nå er det slik hos meg at huslege sysler alltid tek lang tid hos meg. Det er godt eg er rask i ein del andre ting, elles så kunne det gått på sjølvtilliten laus…  Elvira Huskestuen har vore innom i all sin prakt. Då ho og hr Juleglede skulle flytta salongbordet som ein del av ei midlertidig ommøblering for å få plass til 14 rundt bordet, kom me til å tru at me kunne løfta eit salongbord med ein krystallvase full av roser ståande oppå. Det var ei feilvurdering, det skjedde ikkje noko verre enn at me måtte henta badehandkle for å få opp alt vatnet frå golvet. Fru Huskestuen hadde ikkje lært meir av dette enn at ho trudde ho kune bera fem store og tre kakeboksar i ein eingong ned trappa for å setja dei i matboda. I husmorens arbeidsbok ville dei sikkert ha konkludert med at det var typisk for upraktiske Elvira Huskestuen å oppbevara åtte kakeboksar på kjøkkenbordet, når huset skulle fyllast med julegjester. Kva har ein ei matbod til? Den øverste boksen datt av lasset på veg ned trappa, og i forskrekkelsen datt boks nummer to og… Loket på kakemannboksen datt og av, og dei fleste kakemennene datt ut, brakk og måtte kastast… Krumkakeboksen behaldt loket på, men då eg opna for å sjekka, var innhaldet knust til smular… Kanskje det kan brukast som ein variant av tilslørte bondepiker? Først tenkte eg at det kunne kanskje bli tid til å laga nye i morgon, men det viste seg at hr Juleglede ikkje hadde fått tak i multer til multekremen som skulle høyra saman med krumkakene… Det blir sikkert nok mat, og fru Huskestuen bør luska i seng nå og få seg litt søvn. Plutseleg er det bruk for hanne i morgon og… Kven veit…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: