Gå til innhald

Amsterdam først i juni

juni 2, 2018

0F07C00D-D6ED-4F4A-B2AB-2E632983D463

Etter frokost på hotellet tek me tog og trikk for å koma til det anbefalte området Jordaan, som mellom anna er omtalt som hipsterstrøket i Amsterdam. Her er DT smale gater langs og mellom kanalane, masse blomar og endå fleire syklar. Her er det små kafear og butikkar, her ligg huset der Anne Frank skreiv dagboka si under krigen, og her er det mange moglegheiter til kanalturar.

Me åt lunsj på ein liten italiensk restaurant der dei gløymde å laga maten Leif hadde bestilt, men me andre var gode og mette. Så var me i ein fantastisk ostebutikk og kjøpte ost.

37BD7764-D732-4F6D-82C0-1B856FEE7E5B

Me bestemte oss for å ta ein kanaltur i liten båt på småkanalane i staden for ein av dei større båtane. Der fekk me høyra om den dedikerte båtføraren sitt syn på katolikkkar, politikk, arkitektur og andre båtførarar i tillegg til mykje interessant historie, under dei lågaste bruene fekk me beskjed om å passa hovuda 🙂

.

 

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: