Gå til innhald

Byen for tre barn på sykkelen

juni 4, 2018

0A662DB4-4C78-40BB-808B-2058C4A57212

Amsterdam er ein utruleg sjarmerande by. Han er full av kanalar, kanalbåtar, syklar og utdrikningslag i alle variantar. Denne havfruebrura hadde på krysslista si at ho skulle dansa vals med ein ukjend mann på gata. Endeleg fekk Leif bruk for ballroomferdighetene sine.

Vår tidlegare nevnte kanalbåtførar, understreka fleire gonger, og med patos at «The dutch like their freedom». Denne fridommen gir seg både sjarmerande og mindre sjarmerande utslag. På kanalane flyt det båtar fulle av reisefølger der alle inkludert føraren ser ut til å vera synleg berusa. Glade barn blir frakta på syklar utan hjelm og delvis utan sele. Gjerne to framme på stonga og ein på bagasjebrettet og kanskje ein i bæresele på magen mens den vaksne syklisten snakkar i mobiltelefon…

Det største indisiet på fridomen er kanskje lukta av hasj som i enkelte strok ligg over alt. Alt som er relatert med hasj og marihuana må vera den fremste turistsouvenirartikkelen i Nederland.

Men, ein veldig triveleg by å vera turist i, ja absolutt. Nå er me ved enden av ein veldig fin tur og sit her på flyplassen…

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: