Gå til innhald

På sommartur

juni 29, 2018

A5EC691B-1CEA-488F-8123-6300938FAFDA.

Å koma til Røyse til Torun og Torbjørn er alltid ei oppleving av å kjenna seg varmt velkomen. Først varme klemmar på busshaldeplassen på Vik, så varm heimelaga suppe, grove rundstykke og lokale jordbær.

BB5B5611-C438-4386-AF83-8BC31BA42732

På bordet ein vakker bukett med markblomar frå enger og grøftekantar, tende lys og beskjeden om at blomane er plukka spesielt til meg.

Så går me tur i skogen medan junikvelden blir seinare og seinare, og framleis er det lyst. Dette diktet eg har lese ein gong om at » mens Gud fremdeles trodde på mennesket, skapte han juninettene», sviv i tankane mine medan me snakkar og snakkar og et markjordbær som luktar sommar, og månen heng over oss, på den framleis lyse himmelen og er nesten fullkomment rund.

Neste dag etter ein lang frokost, set me oss i bilen for å dra til Norefjell. I Noresund handlar me moreller og heimebakte sveler med brunost. Kaffi, grove brødskiver, ost og oliven har me med oss. Ute er det varm sommar og me finn oss ein rasteplass ved Krøderen.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: