Gå til innhald

Advent 2018- luke ti

desember 10, 2018

F592F15D-44B7-4622-9986-638B83607633

I dag fekk eg ei ekte julekjerring av ein elev, og slikt fortener ein plass på bloggen. Bak luke ti skjulte det seg elles eit uventa tannlegebesøk-. På fredag då eg sank inn i Lykkeland etter å ha levert begge eksamenane, baud Leif på eit enkelt måltid mat på kjøkkenet vårt. Det var ikkje hard mat ein gong, steikt fisk og potetmos. Plutseleg kjende eg at eit eller anna hardt hadde kilt seg fast mellom to av dei bakerste tennene. Til mi forferding innsåg eg at det ikkje bare var «noko hardt», men ein bit som måtte ha brekt av ei av jekslene og så kilt seg fast i mellomromet.

Tannlegestolen er ikkje min yndlingsplass i livet, men sjølv ikkje den eigenarta kombinasjonen av optimisme og hypokonderi som eg alltid ber med meg, kunne få meg til å tru at dette enten var noko som ville gro til av seg sjølv, eller noko eg mykje truleg kom til å døy av. Eg innsåg rett og slett at det bare var å koma seg til tannlegen. I det travle oppløpet fram til jul, så var eg usikker på om det fantest ein plass i tida der både eg og tannlegen hadde sjanse til å møtast. Nå ville livet seg slik at Leif hadde tannlegetime i dag på eit tidspunkt der eg hadde tid til å vera pasient, så me sende ein melding i går kveld og lurte på om det var ok for dei at kona kom i staden for han…

Det fekk eg lov til, og så var det bare å skunda seg ned så snart skulen var slutt og krypa opp i stolen. Fantasien min sa rotfylling og krone, men heldigvis var det bare ei fylling som hadde sprukke og delvis falt ut, så dei bora ut litt meir og fylde i ny, så eg fekk ordna det med ei gong, og slapp relativt lett unna. Eg er ikkje den som insisterer på å spara på bedøvelsessprøyter, så eg erklærte meg ikkje smertefri før den tredje sprøyta var sett. Velsigna vere tannlegen min, som fiksa det i ein omgang og bare vart ferdig.

Like etter møtte eg ei eg kjenner som er utdanna lege nede på Bryne. Etter å ha snakka med henne sa eg at ho ikkje måtte vurdera å gje meg slagdiagnose på grunn av den skeive munnen… Eg kunne sjå at ho pusta letta ut. Ho hadde stått og vurdert om ho såg ei ansiktslamming, men ho hadde ikkje tord å spørja…

I ettermiddag har eg laga opplegg til ei opptreden eg skal ha i morgon kveld etter at eg er ferdig på kulturskulen. Eg skal fortelja og lesa dikt i ei stor kvinnegruppe. Eg skal ta med meg diktbøker i tilfelle nokon har lyst til å kjøpa, og har tenkt å selgja to ulike bøker for same prisen som den dyraste. Viss nokon her inne har lyst på det same tilbodet, så kan eg gje det i vekene fram til jul.

Barneboka høyrer ikkje med, det er diktbøkene mine som er på julesal, men eg og Ingrid har framleis att ein del eksemplar att både på bokmål og nynorsk. Dei kostar 200 kr pr stk om nokon treng eit julegåvetips. Eg liker så godt framsidebiletet, og tittelen «God natt», passar og godt i dag. Så snart eg er ferdig med alt eg skal ordna til i morgon, blir det tidleg kveld.

A3BE013A-8065-44A3-A083-0BDB32671328

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: