Gå til innhald

Advent 2018- luke tolv

desember 12, 2018

For at de som ikkje er så heldige å jobba i skulen i desember, kan eg visa litt kva det mellom anna går glipp av…

86838DD6-73FE-4F2D-94FD-D13851398C45

Baking av lussekattar.

Juleverkstad…

FA397D00-65A2-4903-9756-EF18E5A99D19

Og det ikkje fullt så idylliske: Fru Huskestuen sat i nesten tre timar med å fylla ut evalueringsskjema, eit arbeid som burde teke ein tredjedel av tida dersom dei elektroniske prosessane for ein gongs skuld hadde spelt på lag med henne… Så fekk ho dårleg tid og oppdaga at vinterjakken var gjengløymd i det andre bygget etter utevakt rett før juleverkstad. Så viste det seg at nøkkelkortet låg i lommen på den allereie nemnde jakken. Ho kom seg inn likevel, og sprang heim omtrent samtidig som det var på tide å kjøra til juleforening med venninner frå førti år tilbake-.

Ho kom seg i veg til rett tid med eit berenett fullt av uinnpakka julegavar, teip, julepapir og pakkelappar. Me kom til eit koseleg adventspynta hus med masse lys, heimelaga gløgg, fyr i peisen, graut, spekemat og ovnsvarme lussekattar. Huskestuen lånte eit rom og fekk pakka inn gavane me har tradisjon for å gje kvarandre, helst i innpakka tilstand. Så var det kaffi og julekaker og ei skikkeleg fredastund før bilen skulle heim att. Ute på trappa stod det lykter med levande lys, det var kaldt og stjerneklart og vakkert.

3A9AA46C-68F5-4F1D-845B-B71DD8C65E3D

Nå manglar fru Elvira bare I-paden sin, ho har vore på utkikk etter han sidan i dag morges, men han dukkar vel opp att. Sidan ho burde ha sove i fleire timar allereie sluttar ho her med ein lettare omskriven variant av Erik Bye sine ord i «Vår Herres klinkekule»: «Og drømmer at hun leter mer i morgen, og håper at hun finner den igjen».

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: